Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Ha a számokat nézzük, április óta nem volt ilyen nehéz helyzetben Németország

Ha csak a puszta számokat vesszük alapul, akkor a koronavírus idején április óta nem volt ilyen nehéz helyzetben Németország, ahol szintén megjelent a második hullám.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Ha csak a puszta számokat vesszük alapul, akkor a koronavírus idején április óta nem volt ilyen nehéz helyzetben Németország, ahol szintén megjelent a második hullám.

Németország eddig összességében át tudta vészelni a koronavírus első hullámát, de már a másodikkal kell megküzdenie. Európában egyre több szigorítás lép érvénybe, és az újabb lezárások sem zárhatóak ki. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A CNN jelentése szerint pénteken április óta nem regisztráltak ennyi új esetet. 2 637 új esetet rögzítettek Németországban, amit a Robert Koch Intézet jelentett be. A járvány kezdete óta legalább 294 395 esetet jelentettek az országban.

Az elhunytak száma is növekedést mutat. Legutóbb 8 fővel nőtt a halálos esetek száma, akik a COVID-19 következményeként haltak meg. Ezzel 9 508 főre nőtt az áldozatok száma. A fertőzések március végén és április eleje között tetőztek Németország.

Akkor naponta több mint 6 000 esetet regisztráltak. Ezt követően jelentős csökkenést lehetett tapasztalni. Július vége óta azonban ismét növekedést mutatnak a számok, és ez a kórházi felvételek számára is igaz.

A legfrissebb RKI-jelentés szerint az intenzív osztályokon is nőtt a COVID-19 betegek száma. Az intenzív osztályokon lévő 360 fertőzött beteg közül 193-an vannak lélegeztető gépeken. Egy héttel korábban ez a szám 296 és 166 volt.

A hét elején Angela Merkel német kancellár arra figyelmeztetett, hogy a fertőzés jelenlegi aránya alapján Németország több mint 19 000 esetet tapasztalhat az év végéig. Kedden pedig a 16 állami vezetővel tartott rendkívüli megbeszélést követően Merkel új koronavírus-intézkedéseket vezetett be a súlyosabb területeken. Ebbe beletartoznak a 25 fős magánrendezvények is, míg a nyilvános tereken tartott bulik immáron 50 főre korlátozódnak.

Az NFL-ben már drónokkal és robotokkal harcolnak a koronavírus ellen

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.