Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Április vége óta nem volt ennyi új koronavírus-fertőzött Olaszországban, mint most

A hivatalos jelentések szerint az elmúlt 24 órában április 29. óta nem regisztráltak ennyi fertőzöttet a koronavírus idején. Ez pedig újabb aggodalomra adhat okot.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A hivatalos jelentések szerint az elmúlt 24 órában április 29. óta nem regisztráltak ennyi fertőzöttet a koronavírus idején. Ez pedig újabb aggodalomra adhat okot.

A CNA is beszámolt az olaszországi helyzetről, és arról, hogy az elmúlt 24 órában összesen több mint 2 500 új esetet rögzítettek. Erre pedig április vége óta nem volt példa az országban, ami Európán belül sokáig az epicentrumot jelentette. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Összesen 2 548 új esetet regisztráltak, amit az Egészségügyi Minisztérium erősített meg. Április vége óta nem haladta meg a napi szám a 2 000-et, de most ennek a sorozatnak vége. Ugyanakkor a halálesetek száma lényegesen kevesebb, mint a márciusi és az április időszakban.

24 haláleset történt az előző napon regisztrált 19-hez képest, akik a COVID-19 következményeként hunytak el. Olaszország volt az első olyan ország Európában, ahol a járvány nagy erővel csapott le. A kontinensen belül ebben az országban haltak meg akkor a legtöbben.

Eddig legalább 35 918-an haltak meg a februárban kitört járvány óta. Összesen pedig 317 409 esetet regisztráltak. Az elmúlt két hónapban Olaszországban is egyre nagyobbak lettek a számok, de ez még mindig sokkal kevesebb napi fertőzést jelent, mint például Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.

Április 29-én 2 086 fertőzöttet regisztráltak, néhány héttel azelőtt, hogy a kormány engedélyezte az éttermek, bárok és az üzletek újbóli megnyitását. Ugyanazon a napon mintegy 323 ember hunyt el a vírus miatt.

Karanténba kerül USA elnöke, Donald Trump és felesége: elkapták a vírust