Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,06 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
473,85 Ft
Bitcoin
63,311 $

Így emelkedett megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma keddre

A COVID-19 járvány második hulláma megállíthatatlanul terjed Magyarországon, miközben a teszteredményekhez szükséges összetevők hiánya miatt korlátozott mértékben folynak az ellenőrzések és a mintavételezések.

...svg content...Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A COVID-19 járvány második hulláma megállíthatatlanul terjed Magyarországon, miközben a teszteredményekhez szükséges összetevők hiánya miatt korlátozott mértékben folynak az ellenőrzések és a mintavételezések.

Az elmúlt 24 órában 851 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel már 25 567 főre emelkedett a hazánkban regisztrált COVID-19 betegek száma. Egyetlen nap leforgása alatt nyolcan haltak bele a súlyos szövődményekbe, ezzel már 757-re nőtt a magyarországi áldozatok száma. Soron kívül Döntés született a csepeli illegális hulladék elszállításáról

Jelenleg összesen 19 637 ember tartózkodik karanténban, közülük 755-en szorulnak kórházi ápolásra, 51-en pedig lélegeztetőgépre kötve fekszenek a klinikák intenzív osztályán. A múlt heti adatokhoz képest láthatjuk, hogy komoly változás történt az aktív fertőzöttekkel és kezelésre szorulók adatival kapcsolatban is, ami előrevetíti a további intenzív növekedést.

Szeptember 21-től kezdődően kötelezővé vált a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedésben, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban, továbbá 23 után be kell zárniuk az üzemeltetőknek a vendéglátóipari egységeket és a szórakozóhelyeket.

Megyei szinten még mindig Budapest vezeti a nem túl előkelő ranglistát, a fővárosban ugyanis kedd reggelre 287 személynél állapították meg a COVID-19 fertőzést. Pest megye őrzi a második helyét, mivel ebben a térségben összesen 124 koronavírus-pácienst vettek nyilvántartásba.

A harmadik pozícióba Jász-Nagykun-Szolnok megye jött fel, ahol 52 új koronavírusos beteget találtak, őket követi a rangsorban Borsod-Abaúj-Zemplén (+50), Vas (+47), Győr-Moson-Sopron (+42), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+36), Bács-Kiskun (+35), Csongrád-Csanád (+32), Nógrád (+25), Fejér (+23), Hajdú-Bihar (+23), Veszprém (+18), Heves (+17), Zala (+16), Békés (+10), Baranya (+5), Somogy (+4), Komárom-Esztergom (+3) és Tolna megye (+2).

A fertőzés elkerülése érdekében ha tehetjük, maradjunk távol a zárt terektől, ahol zsúfoltság alakulhat ki az emberek között, mindenféleképpen tartsuk be a szociális védőtávolságot, ha pedig megfázásos tüneteket észlelünk magunkon, ne menjünk idősebb vagy krónikus betegségben szenvedő hozzátartozóink közelébe.

Mit tehetünk, ha elért minket az evés utáni kajakóma?

Talán kevesen tudják, de a kajakóma bizonyos hormonok összejátékának eredménye. Szerencsére azonban van rá mód, hogy leküzdjük és produktívan folytathassuk tovább a napunkat.