Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Már 1 milliónál is többen haltak bele a koronavírus-fertőzésbe

Újabb negatív rekord dőlt meg vasárnap éjszaka, ugyanis kiderült, hogy a COVID-19 betegség áldozatainak száma átlépte az egymilliós negatív álomhatárt, amire eleinte még a szakértők sem számítottak.

...svg content...Nedzsef, 2020. június 29. A fõként irániak által kiképzett síita harcosokból álló iraki Népi Mobilizációs Erõk nevû szervezet Ali Imám Brigádjának tagjai koronavírusban elhunyt bajtársaikat temetik az iraki Nedzsef városban 2020. június 28-án. MTI/EPA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Újabb negatív rekord dőlt meg vasárnap éjszaka, ugyanis kiderült, hogy a COVID-19 betegség áldozatainak száma átlépte az egymilliós negatív álomhatárt, amire eleinte még a szakértők sem számítottak.

A koronavírus-járvány következtében globális gazdasági és egészségügyi krízis alakult ki, kezdve az indiai nyomornegyedektől a brazil őserdőkön keresztül egészen a világ nagyvárosáig, New Yorkig szinte mindenhol a világban. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Április óta az egész Föld lakosságának majdnem kétharmada karanténba vonult, amelyet nyár folyamán fokozatosan feloldottak, végül őszre ismét bevezettek, mivel kezdetét vette a sokkal agresszívabb és ragályosabb második fertőzési hullám.

Vasárnap éjfélre hivatalosan is elérte az egymilliót a koronavírus miatti elhalálozások száma, a fertőzötteké pedig 33 millióra emelkedett – számolt be róla a The Straits Times hírportál az AFP hírügynökség legfrissebb jelentésére hivatkozva.

Az Egyesült Államok vezeti továbbra is ezt a cseppet sem előkelő ranglistát, az USA-ban ugyanis 200 ezernél is több páciens halt bele a koronavírus-fertőzésbe, őket követi a rangsorban Brazília, India, Mexikó és Nagy-Britannia.

Miközben a kutatók a gyógyszeripari vállalatokkal karöltve éjt nappallá téve azon dolgoznak, minél hamarabb elkészülhessen a várva várt koronavírus elleni vakcina, a pandémia már visszafordíthatatlan károkat okozott. A Nemzetközi Valutaalap még tavasszal arra figyelmeztetett, hogy a GDP a második világháború óta nem tapasztalt mélységekig zuhanhat vissza.

Az első hullám által érzékenyen érintett európai országok – úgymint Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság – újfent komoly nehézségek elé néznek, ezért Párizsban, Londonban és Madridban ismét korlátozásokat eszközöltek annak érdekében, hogy megálljt parancsoljanak a koronavírus továbbterjedésének.

A maszkviselés és a védőtávolság betartása több országban kötelezővé vált, a törvényszegőket komoly pénzügyi szankciók érhetik. Az Egészségügyi Világszervezet hangsúlyozta, ha nem történik a közeljövőben globális összefogás a terjedés megállítására, akkor a halottak száma elérheti a kétmilliót is.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.