Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Felgyógyult koronavírusból a világ egykori legkövérebb embere

A mexikói férfi, aki pár évvel ezelőtt a világ legtestesebb emberének számított, sikeresen legyőzte a rettegett kórokozót – saját elmondása szerint azért, mert az utóbbi időkben rengeteget fogyókúrázott és edzett, melyeknek köszönhetően több száz kilótól szabadult meg.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A mexikói férfi, aki pár évvel ezelőtt a világ legtestesebb emberének számított, sikeresen legyőzte a rettegett kórokozót – saját elmondása szerint azért, mert az utóbbi időkben rengeteget fogyókúrázott és edzett, melyeknek köszönhetően több száz kilótól szabadult meg.

Juan Pedro Franco 2017-ben írta be magát a Guinness Rekordok Könyvébe 595 kilogrammos, jegesmedvéket megszégyenítő súlyával. A jelenleg 36 éves férfi már „csak” 208 kilogrammot nyom, és kiderült róla nemrég, hogy elkapta a COVID-19 fertőzést. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Nem volt egyszerű dolga, ugyanis alapvetően diabétesszel, magas vérnyomással és krónikus obstruktív tüdőbetegséggel küzd, ezért a koronavírussal szembeni harc meglehetősen kimerítőnek bizonyult a szervezete számára – tudta meg a The Straits Times hírportál az AFP hírügynökségre hivatkozva.

„Ez egy rendkívül agresszív betegség. Erős fejfájásom, izomfájdalmaim, légzési nehézségem és magas lázam volt. A magas kockázati csoportba tartozó egyénnek mondhattam magam.”

mondta Franco.

A világ koronavírus-elhalálozási ranglistáján negyedik helyen álló Mexikóban a legnagyobb a gyerekek obezitási rátája a világon, míg felnőttek esetében a második pozícióban állnak a kóros elhízás szerinti globális rangsorban.

A 74 ezer mexikói COVID-19 áldozat egynegyede túlsúlyos volt, közülük szinte kivétel nélkül meghúzódó betegségeket, úgymint magas vérnyomást, diabéteszt és tüdőbetegséget diagnosztizáltak, valamint mindegyikük túl sokat evett és szinte semmit sem mozgott.

A Franco fogyását felügyelő orvos, Jose Antonio Castaneda elmondta,

„Azoknál a pácienseknél, akik cukorbetegek, magas vérnyomással és szívproblémákkal küzdenek, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki a súlyos szövődmények – náluk sokkal magasabb az elhalálozás rizikója.”

Franco 66 éves édesanyját veszítette el a koronavírus-járvány miatt, saját maga azonban azért élhette túl a fertőzést, mert a meghúzódó magasvérnyomás-betegségét és diabéteszét sikerrel kezelték.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.