Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,32 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,262 $

Őrület: 53 évesen lépett pályára „King Kazu” a japán első osztályában

Ezzel a japán liga legidősebb játékosa lesz, és még mindig erősítést képes jelenteni a nála sokkal fiatalabb csapattársak között.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Ezzel a japán liga legidősebb játékosa lett, és még mindig erősítést képes jelenteni a nála sokkal fiatalabb csapattársak között.

Kazuyoshi Miura karrierje több mint egyedülálló, aki 1986-ban kezdte meg a profi pályafutását, még a Santos színeiben. 1990-ig számos más klubban is megfordult az 53 éves csatár, aki február végén lesz 54 esztendős. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

1994 és 1995 között kölcsönben még Európában is szerepelt a Genoa színeiben, majd 1999-ben Croatia Zagrebnál volt rövidebb ideig. Ezt követően profi japán kluboknál hívta fel magára a figyelmet, még mielőtt a Sydney FC-ben is kipróbálta volna magát, szintén kölcsönben.

Mint arról a goal.com is beszámolt, a csatár 53 évesen, 6 hónaposan és 28 naposan a Yokohama FC-t vezetve kezdőként lépett pályára a Kawasaki Frontale ellen. Akit sokan csak „King Kazu” néven ismernek, a kapitányi karszalagban küzdhetett, és 53 perc játéklehetőséget kapott.

Végül az ellenfél nyert 3-2-re, és a „király” nem talált be. „Amikor pályára léptem, nagy vágyat éreztem arra, hogy beteljesítsem a kötelességemet, és beteljesítsem mindenki érzését abban a karszalagban.” – mondta Miura a mérkőzés után.

Rajta kívül is voltak veteránok a Jokohama csapatában a meccsen. Daisuke Matsui 39 évesen, Shunsuke Nakamura pedig 42 évesen kapta meg a lehetőséget. Miurát korábban az idény során már nevezték egy mérkőzésre, de szerdán jött el a nagy pillanat, a csapat 18. meccsén.

Ez volt a sztár első ilyen J-League eseménye 2007 óta, miután a Yokohama az előző szezont követően feljutott a másodosztályból. A bajnokság elnöke, Mitsuru Murai is gratulált Kazunak, hozzátéve, ez egy igen kemény munka eredménye lehet a részéről, hogy profiként fitt tudott maradni.

„Ez egy nagyszerű rekord, ami biztosan tovább fog élni a japán futballtörténelemben, és világosságot mutat más játékosok, valamint olyan gyerekek számára, akik abban reménykednek, hogy futballistává válhatnak.”

Miura a japán válogatottnál 1990-ben debütált. 89 mérkőzésen képviselhette a hazáját, amit 55 góllal hálált meg. Ez ugyancsak egy igen szép teljesítmény tőle. Nem valószínű, hogy bárki is lesz Japánban, aki megdönti a nagy rekordjait.

Luis Suarez könnyes szemekkel hagyta el a Barcelona edzőpályáját: VÉGE!