Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Beszüntette a fizetős tesztelést a kiskunhalasi járványkórház

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója megerősítette, a kiskunhalason növekvő esetszámokra tekintettel keddtől ideiglenesen beszűntetik a fizetős PCR-tesztek elvégzését.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója megerősítette, a kiskunhalason növekvő esetszámokra tekintettel keddtől ideiglenesen beszűntetik a fizetős PCR-tesztek elvégzését.

Dr. Szepesvári a Baon megkeresésére árulta el, hogy jelenleg 19 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi járványkórházban, a külön a felnőtt fertőzötteknek kialakított részlegen, ezen felül pedig további 16 koronavírus-gyanús embernek várják a PCR-teszt eredményét. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

A főigazgató azt is megerősítette, hogy a helyzetről tekintettel jelenleg szünetelik a fizetős PCR-tesztek elvégzését, valamint arra kéri a Nemzeti Népegészségügyi Központ vagy a háziorvos által tesztelésre küldött embereket, hogy a járványkórház földszintjén kialakított légúti sürgősségi betegellátó osztály (SBO) előtt, a szabadtérben várakozzanak, ne a zárt térben, hogy csökkentsék a betegség kockázatát.

Dr. Szepesvári ezen felül kiemelte, a csomagküldés továbbra is engedélyezett a kórházban fekvő betegek számára, amire kialakítottak egy csomagpontot az intézmény főbejárata előtt. Erre a csomagpontra munkanapokon 9 és 12 óra között lehet vinni a hozzátartozóknak szánt küldeményeket, viszont tilos élelmiszert beküldeni, illetve minden esetben fertőtlenítik a csomagot.

A Semmelweis Kórház főigazgatója arra is felhívja a figyelmét mindenkinek, hogy a kórház területén továbbra is szigorúan ellenőrzik a maszkviselést, és a szabályok maszkviselést, vagyis az orr és száj eltakarását. Ezen felül arra kér mindenkit, hogy lehetőleg minden zárt térben és szabadtéren is viseljenek maszkot, ahol egyszerre sok ember gyűlhet össze.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.