Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Mobiltelefonnal megvilágított szobrok tükrözik a szomorú valóságot

Az Amszterdam központjában kiállított alkotás hamarosan más országokban is szemügyre vehető lesz.

Egészség/Életmód

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Három ember ül a padon, miközben arcukat csak a mobiltelefonjuk képernyője világítja meg. Mindez akár egy hétköznapi történet is lehetne, hiszen manapság mindenki a telefonját bújja, és épp ez ihlette meg Gali May Lucas-t, az alkotás készítőjét, aki egyben a jelenségre is fel szerette volna hívni a figyelmet.

A Hollandia fővárosának központjában elhelyezett szobor ugyanakkor marketingcélokat is szolgál, hiszen a november 28-tól január 19-ig tartó Amszterdami Fényfesztiválra is kitűnően ráirányítja a figyelmet. A „Fény által megvilágítva” nevet viselő szobor készítője szerint tökéletesen bemutatja kapcsolatunkat a különböző okoseszközök kijelzőivel, az interaktivitás jegyében pedig csatlakozhatunk is hozzájuk, hogy egy frappáns fotó készüljön rólunk. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az amszterdami bemutatkozás előtt a szobor a romániai Spotlight fesztiválon és a Jeruzsálem fénye fesztiválon is megtekinthető volt.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.