Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Egy újabb ok, amiért nagyon megérheti az árát az Xbox Series S

A Series S egy igen érdekes megoldást kapott, amivel kevesebb helyet fognak foglalni rajta a játékok, szemben az erősebb, nagyobb és drágább konzollal, mely Series X néven fut.

Smart

A T-800-as

Szerkesztő

A Series S egy igen érdekes megoldást kapott, amivel kevesebb helyet fognak foglalni rajta a játékok, szemben az erősebb, nagyobb és drágább konzollal, mely Series X néven fut.

A Series S és a Series X között vannak különbségek, nemcsak teljesítményben, árban és méretben. A tárhely is más, bár az SSD közös, tehát a kisebb és olcsóbb next-gen konzol is nagyon gyors lesz az új generáció résztvevőjeként. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A Series S egyik előnye, hogy digitális, tehát nem tartalmaz lemezmeghajtót, Többek között emiatt is kaphatott olcsóbb árcédulát, akárcsak a PS5 digitális változata, aminek már javában zajlanak az előrendelései. A Sony konzoljait pedig viszik, mint a cukrot. Voltak helyek, ahol pár perc alatt elfogytak a készletek.

A Series S 512 GB tárhelyet kapott, szemben a Series X 1 TB-os helyéhez képest. Mint arról a Game Rant is beszámolt, a Series S-re telepített játékok várhatóan körülbelül 30%-kal lesznek kisebbek, mint a Series X-nél.

A kisebbik testvér maximum felbontása 1440p lesz, míg a Series X már 4K-ban is képes lesz futtatni az új játékokat. Ez azt jelenti, hogy a konzol kisebb felbontású textúracsomagokat fog használni, így kevesebb adatot emészt fel az adott játék, mely értékes plusz helyet jelent.

A játékfejlesztők azonban a 4K felbontást célozhatják meg az Xbox-ra készült játékok esetében, amire adott a lehetőség, mivel az S támogatja a skálázást. A Microsoft azonban nem követeli meg ezt a játékoknál a Series S-nél a nagyobb textúrák letöltésével. Ez valóban a fejlesztőkön fog múlni.

A Series S területén is sok fejlesztést végeztek a mérnökök, hogy a kisebb teljesítmény és az alacsonyabb felbontás ellenére a vizuális élmény még mindig kiemelkedő legyen. Számos technikai megoldást alkalmaztak ennek érdekében, hogy a lehető legjobban optimalizálják a kisebb konzolt az új játékokhoz.

Mindezt pedig úgy kellett elérniük, hogy azok, akik a Series S-en játszanak, semmit ne vegyenek észre ebből, leszámítva azt, hogy a Series X-en szebbek, látványosabbak lesznek a játékok. Ezen kívül a Series S-t választó játékosoknak nem kell tartaniuk attól, hogy nem lesz elég helyük az SSD-n az új játékokkal és egyéb más tartalmakkal. Mindkét verzió bővíthető tárhellyel rendelkezik.

A Microsoft a Seagate-tel együttműködve egy saját, 1 TB-os bővítőkártyát hozottt létre, ami gyorsan behelyezhető a konzol hátulján található nyílásba. Ezek a kártyák ugyanazt a sebességet tudják majd hozni, mint a gépekben található SSD.

Sőt, ez nemcsak a jelenlegi generációt érinti, hanem az összes eredeti Xbox címeket is. Az új konzol gyors folytatás (Quick Resume) funkciójával lehetővé teszi a játékosok számára, hogy zökkenőmentesen váltsanak a játékok között, és ott folytassák a játékot, ahol azt abbahagyták. A betöltési sebesség pedig érezhetően gyorsabb lesz.

A Sony megerősítette a rossz hírt a PS5 kapcsán, amit sokan nem akartak

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.