Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Gyerekrajzok alapján készített házat a BHX Architects

10 évnyi magánrezidencia tervezés után, a BHX Architects alapítói megvalósították saját magukra szabott álom otthonukat Thaiföldön, Bangkokban. Ahogy a név sugallja, az „alapház” visszatér a gyönyör és a funkcionalitás alapjaihoz, aminek az eredménye, hogy egyszerű alapanyagokból egy sornyi kicsi, de gyönyörű helyet varázsolnak.

Cool

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A BHX Architects a legegyszerűbb koncepció alapján készíti az ügyfeleinek a lakhelyet, ami az egyszerűsége ellenére a saját módján különleges. A tervezési koncepciójukat a család szóból vezették le és a családkoncepciót kiterjesztve értelmezték. Magát a kiterjesztés szót is felhasználták a koncepció megalkotásakor, hogy miként tudják alkalmazni korlátozott helységekre.

A reflektorfénybe a ház közepén elhelyezkedő udvar került, ami kiemeli a családkoncepciót és egy kis természetet hoz be a belső területekre. Az udvar lehetőséget nyújt a ház két részének összekötésére, ami egyszerűbbé teszi a családtagok közötti interakciókat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A korlátolt lehetőségek miatt 30 méter hosszú és 9 méter széles területre kell fókuszálni a tervezést a BHX-nek, így folyosót csak az épület egyik oldalába helyeztek el. A tárolási funkciót a falak mögött oldják meg, hogy a maradék tér könnyen használható és nyitott legyen.

Az épület formája a gyermekrajzokon látható megjelenítésre emlékeztet: háromszög alakú tető két ablakkal, és egy ajtóval. A BHX Architects úgy valósította meg ezt az álmot, hogy közben hű maradt önmagához és a gyökereihez, ami az alapház születésének az alapja lett.

Korn Thongtour, a BHX alapítója egy történetet is felidézett a designboomnak: „Egyszer egy ügyfél azt mondta nekem, hogy a házépítés öröme abban rejlik, ha a tervezés rugalmassága megfizethetőséggel párosul, és abszolút egyetértettem vele: egy otthonnak minden téren passzolnia kell a tulajdonoshoz.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.