Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Magyarországról is látni lehetett a vakítóan fényes tűzgömböt

Egy pillanatra szinte nappali fényességet varázsolt a fényes tűzgömb.

...svg content...Fotó: A hosszú expozíciós idõvel készült képen csíkot húz az égen egy hullócsillag (j), egy repülõgép (b) és egy mûhold (k) a Medves-fennsík felett Salgótarján közelében 2024. augusztus 10-én, a Perseida meteorraj hullásának idején. A Perseidák az egyik legismertebb, sûrû csillaghullást elõidézõ meteorraj. A raj sok apró porszemcsébõl áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek. MTI/Komka Péter
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Rendkívül fényes tűzgömb világította be az eget csütörtök este Alsó-Ausztriában és Csehország déli határvidékén is – írta meg az Időkép. A szinte nappali fényességet okozó tűzgömböt talán egy osztrák allsky webkamera tudta megörökíteni a legjobban, amely a lenti képet készítette:

De a portál szerint távolabbról, pár északi webkamerájuk is megörökítette a fényes meteort. A salgótarjáni Salgó várából nézve például szintén lenyűgözően festett, ám a Demjéni Termáltó felől készült felvételről is elmondható ugyanez. A többi kép itt érhető el.

Október elején pedig újabb erős geomágneses vihar tette lehetővé, hogy ismét felderengjen a sarki fény hazánkban. Ez volt egyébként az idei tizenhetedik sarki fény, amit az országból lehetett látni, a további részletekről itt olvashat.

Rejtélyes módon eltűnt a borsodi őzállomány harmada

A szakértők sem tudják, mi áll a jelenség hátterében.

Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt a 4 éves kislányt

A gyermeket édesanyja a jogerős bírósági ítéletek ellenére vitte ismeretlen helyre, jelenleg is nagy erőkkel keresik.