Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Dömötör Csaba szerint Magyar Péter tűzzön fel egy Manfred Weber-kitűzőt a Tiszás logóhoz

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint  Manfred Weber és Ursula von der Leyen támogatásának ára van.

...svg content...Fotó: Facebook/Magyar Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dömötör Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselője nemrégiben friss bejegyzéssel jelentkezett a hivatalos közösségi médiás oldalán. Azzal kezdte: „Magyar Péter a bécsi útjáról szóló posztjában cinikusan vonta kétségbe, hogy a migráció bármilyen közbiztonsági problémákat okozna Ausztriában. Eközben képviselőtársai az Európai Parlamentben egy olyan módosító indítványt szavaztak meg, amely azzal erősítené az uniós migrációs paktumot, hogy további 10 milliárd forintnak megfelelő összeget biztosít rá”.

Ezután azzal folytatta: „Ugyanezzel a lendülettel leszavazták azt, hogy Magyarország végre kapjon pénzügyi támogatást a határkerítésre. A tiszás képviselők utóbb megpróbálták letagadni szavazatuk lényegét, és még szövegértelmezési segítséget is ajánlottak. Erre semmi szükség, a szöveg világos”. A politikus felvázolta, miről is van szó pontosan, de – mint írta – a migrációs paktum lényege az, hogy szétosztják az Európába érkező bevándorlókat a tagországok között. Azok pedig, akik ebben nem hajlandóak részt venni, súlyos pénzbüntetésre számíthatnak. Soron kívül Továbbra is keresik a napok óta eltűnt 5 éves budapesti kislányt

Dömötör Csaba hangsúlyozta: ez hazánkat már sújtja is. „Magyarország mindvégig ellenezte az egész paktumot, összhangban a 2016-os népszavazás elsöprő eredményével. A Tisza képviselői azonban nem ezt tekintik irányadónak. Nem életszerű, hogy az egyébként kontrollmániás Magyar Péter ne tudná nagyon jól, hogy milyen javaslatokat támogatnak Brüsszelben. Az okokat másban kell keresni. Abban, hogy Manfred Weber és Ursula von der Leyen támogatásának ára van” – vélekedett a Facebook-posztban.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint „jól látszik, hogy a tiszásoknak mindent meg kell majd szavazniuk, amit elvárnak tőlük, akkor is, ha az káros az országnak”. Végül azt javasolta Magyar Péternek: „ha legközelebb videót készít, nyugodtan tűzzön fel egy Manfred Weber-kitűzőt a tiszás logó mellé”. De korábban arra is kitértünk, mit üzent a Tisza Párt vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek péntek reggel.

A politikus is meghallgatta a kormányfő péntek reggeli élő interjúját, aminek ideje alatt fontos témák kerültek szóba. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Radnai László cáfolja a Tisza Párt háttérembereként való megnevezését. A politikai tanácsadói múlttal rendelkező szakember határozottan visszautasította Toroczkai László állításait a Tisza Párttal való kapcsolatáról, ugyanakkor nyíltan támogatja a szervezetet.

Jön az El Clásico, Real Madrid-Barcelona csúcsrangadó a tévében

A Real Madrid és a Barcelona szombat este egymásnak feszül, ami hosszú távon a bajnokság sorsáról is dönthet.