Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Érdekes részletek derültek ki Irán megtámadásáról

Több érdekes részlet is napvilágot látott Irán megtámadásáról, akik közvetlen az akció előtt kaptak egy utolsó figyelmeztetést.

...svg content...Fotó: Unsplash/Omri Greenberg
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Izrael végül úgy döntött, hogy támadást indít Irán ellen a közel egy hónappal ezelőtti rakétaeső miatt. Egy ideje biztos volt az akció, de azt a legnagyobb titokban tartották, mikorra időzítik a visszavágást.

Ez nemrég megtörtént, amire az USA nyilvános formában is reagált, majd Irán is megtette ugyanezt. Elmondásuk szerint korlátozott mértékű károk érték őket, köszönhetően a légvédelmüknek is, amik a katonai bázisokat őrizhették. Soron kívül Továbbra is keresik a napok óta eltűnt 5 éves budapesti kislányt

Az Al Jazeera közben érdekes információkat osztott meg a legutóbbi csapás részleteiről. Megtudták, hogy péntek este volt egy telefonhívás, aminek ideje altat az izraeli kabinet miniszterei Yoav Gallant védelmi miniszterrel és Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel tárgyaltak, akik végül zöld utat adták a támadásra.

Szintén kiderült, hogy a telefonbeszélgetés előtti napokban már tájékoztatták a kormány vezetőit az Iránnal kapcsolatos csapásmérő terv paramétereiről. Meg nem nevezett izraeli tisztviselők pedig arra utalnak, hogy Izrael pénteken – még a csapás előtt – figyelmeztetést küldött Iránnak, miszerint ne hajtsanak végre megtorlást.

Ezen jelentésekből azonban nem derül ki, hogy az üzenetet hogyan kézbesítették, azt ki küldte. Ami biztos, hogy az üzenetet elküldték Irán részére, figyelmeztetvén őket ara, hogy ne próbáljanak meg megtorlást alkalmazni. Ezzel együtt kijelentették, az Irán elleni megtorlást véglegesnek tekintik, kivéve, ha az iráni kormány újabb támadást indít.

Bemutatták a NASA holdautóit, eddig ennyit tudni róluk

A NASA közlése szerint 2030-ra kifejlesztenek egy új holdjárót, amely segíti a küldetéseket és lehetővé teszi az emberek számára, hogy felfedezzék a Hold különböző területeit.