Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a révkomáromi migrációs csúcstalálkozón tartott sajtótájékoztatón 2024. október 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, az új gazdasági akciótervük már 2025-ben fantasztikus eredményeket hozhat, illetve egy minden más európai országot meghaladó gazdasági növekedést eredményezhet, 3 százalék fölötti emelkedéssel.

Ez pedig együtt jár a béremelkedés lehetőségével, melynek kapcsán mondta azt a kormányfő, hogy itt jönnek a munkaadók, a munkavállalók és a kormány. A miniszterelnök szerint tévhit, hogy a kormány állapítja meg a béreket, „ez nem így van.” Hangsúlyozta, már a szocializmus végén sem így volt. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

„Most ez végképp nem így van. A kormány nem tudja megállapítani a béreket.” Azt mondta, ha rosszul állapítják meg a béreket, egyszerűen tönkremegy a gazdaság. Emiatt is bízzák a kérdést a munkaadókra és a munkavállalókra, akik a lehető legnagyobb teret kapják meg ehhez. „A kormány nem avatkozott bele a folyamatban lévő tárgyalásokba.”

Kiemelte, ha szükséges volt, segítette a tárgyalásokat a kormány, ugyanakkor azokba nem szólt bele. Segíteni tudja őket például azzal, hogy adószabályokat, előírásokat változtat egyik-másik fél helyzetén. „Úgy látom, hogy egy újabb hosszú távú megállapodást tudunk kötni.”

Orbán Viktor amiatt is pozitív, mert jó irányban haladnak előre a tárgyalások, minden esély megvan arra, hogy egy újabb, több évre szóló megállapodás szülessen. Ez korábban hat évről szólt, ami most fut ki, emiatt van szükség újabb egyezségre.

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.