Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Ferencváros legyőzte a Nizzát az Európa-ligában

Kiváló játékot mutatva megszerezte első pontjait a Ferencváros az Európa-ligában, a Nizzát győzték le hazai pályán. Egyértelműen jobb teljesítményt nyújtottak, nem lehetett kérdés, ki érdemli meg a 3 pontot.

...svg content...Fotó: Ibrahim Cissé, a Ferencváros játékosa (b) a csapat elsõ gólja után a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - OGC Nice mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Ferencváros két balszerencsésebb mérkőzéssel a háta mögött várta a Nizza elleni meccset csütörtök este az Európa-ligában. Mindkét csapat számára létfontosságú volt a 3 pont begyűjtése, de csak egyikőjük örülhetett.

A magyar és a francia alakulat sem lett volna boldog 1 ponttal, még akkor sem, ha a Nizza egy magasabban jegyzett csapat. A Ferencváros az első perctől kezdve határozottan és pontosan játszott, ami láthatóan meglepte a vendégeket, nem is tudtak ezzel mit kezdeni. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Sokáig fölényben játszottak a hazaiak, jöttek is a helyzetek, majd a 15. percben egy öngóllal vezetéshez jutottak. Cissé fejelte rá a labdát az ellenfélre, akiről bepattant a labda, így máris 1-0-val folytatódhatott a mérkőzés.

Meglett a 3 pont

A Nizza nem tudta felpörgetni a játékát, hiába kerültek hátrányba, egyértelműen a Fradi irányított. Az első félidő végén két nagyobb helyzet is adódott, amikből gólok születhettek volna, gyakorlatilag el is dőlhetett volna a párosítás sorsa.

Az izgalmak nem maradtak el, és a Ferencváros tudta jól, hogy az egy gól nem jelent biztosítékot, miközben a játékvezető egyes ítéleteivel nem egyszer vitte fel a Fradi szurkolóinak vérnyomását. A második félidőben is volt egy igen komoly ziccere a magyaroknak, ami kimaradt, de az szerencsére nem bosszulta meg magát.

Sőt, a 84. percben a Nizza emberhátrányban találta magát, így még inkább a Fradi felé tartott a 3 pont, amit végül begyűjtöttek, teljesen megérdemelten. A Ferencváros a győzelmével máris fellépett a 20. helyre, legközelebb az Európa-ligában a Dinamo Kijev ellen játszanak idegenben november 7-én.

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.

Óbudán is emelik a parkolási díjakat, ezt érdemes tudni

2024. november 18-án új rendelet lép hatályba a harmadik kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről. Azaz díjemelés lesz, bár ez nem mindenkire vonatkozik.

Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Orbán Viktor több jó hírrel is szolgált, arról is említést tett, a következő években mekkora összegig kúszhat fel a jelenlegi minimálbér.