Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Arab többségi tulajdonba került a Yettel

Az Egyesült Arab Emírségekből származó Emirates Telecommunication Group Company (e&) 2,15 milliárd eurós ügylet keretében szerez többségi részesedést a PPF Telecom közép-európai vállalatainak jelentős részében.

...svg content...Fotó: Facebook / Yettel Magyarország
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A nagyszabású telekommunikációs akvizíció során az e& megszerezte a PPF Telecom bulgáriai, magyarországi, szerbiai és szlovákiai leányvállalatainak irányító többségét. A megállapodás értelmében az arab távközlési vállalat 50 százalék plusz egy részvényt birtokol majd ezekben a társaságokban, míg a csehországi érdekeltségek továbbra is teljes egészében a PPF tulajdonában maradnak.

A tranzakció pénzügyi kereteit a 2,15 milliárd eurós alapösszeg mellett egy további, maximum 350 millió eurós teljesítményfüggő kifizetés egészíti ki a vállalat által kiadott közlemény szerint. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Az ügylet előkészítése még 2023 augusztusában kezdődött, az Európai Unió versenyhatósága pedig 2024 szeptemberében a szükséges jóváhagyást is megadta. A vállalat működésének folytonosságát biztosítja, hogy Balesh Sharma vezérigazgató és a jelenlegi menedzsment továbbra is pozíciójában marad.

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.

Óbudán is emelik a parkolási díjakat, ezt érdemes tudni

2024. november 18-án új rendelet lép hatályba a harmadik kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről. Azaz díjemelés lesz, bár ez nem mindenkire vonatkozik.

Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Orbán Viktor több jó hírrel is szolgált, arról is említést tett, a következő években mekkora összegig kúszhat fel a jelenlegi minimálbér.