Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Magyar Péter komolyan aggódik Orbán Viktor miatt

Magyar Péter azon a véleményen van, hogy nem közvélemény-kutatásokat kell nyerni, hanem választásokat, miközben aggodalmát fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök miatt.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (k) az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a Müpában 2024. október 23-án. A kormányfõ mellett felesége, Lévai Anikó, balról Pintér Sándor belügyminiszter. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter egykor rajongott Orbán Viktorért, majd belépett a Fideszbe, de csak azt követően vált politikussá, hogy távozott a kormánytól, amivel beindított egy nagy lavinát. Eleinte csak mosolygott azon, hogy a hírek szerint pártot alapíthat, most pedig ott tart, hogy két közvélemény-kutatás szerint a Tisza Párt megelőzte a Fideszt.

Nem mindenki hisz ebben, ugyanakkor az biztosra vehető, hogy a Tiszán kívül más pártnak halvány esélye sincs a Fidesz ellen 2026-ban, annyira gyengék a számaik, kezdve az egyre mélyebbre zuhanó DK-val, akik éveken át a legerősebb baloldali pártként emlegették magukat. Enyhe túlzással a Tisza Párt napok alatt döntötte romba a DK esélyeit, és gyakorlatilag az egész baloldalt. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

A közvélemény-kutatások sokszor nem a teljes valóságot mutatják, és ezzel Magyar Péter is tisztában van, bár legutóbb kijelentette, már a Tisza Párt a legerősebb párt. Ezzel együtt tagadta, hogy ők rendelték volna meg a legutóbbi számokat a Partizánon keresztül.

„Nem közvélemény-kutatásokat kell nyerni, hanem választásokat, de a tendenciákat érdemes figyelni.” – idézte az Index a Tisza Párt elnökét, aki szerint nem egy közvélemény-kutatásból kell kiindulni.

Orbán Viktor határozottan üzent október 23-án Magyar Péternek, de szándékosan nem mondta ki a politikus nevét. Erre is reagált Varga Judit volt férje és kissé pikírt módon megjegyezte, aggódik a kormányfő mentális egészsége miatt. „Komolyan aggódom Orbán Viktor mentális egészsége miatt. Azt állítja, a miniszterelnök nem akart vele kezet fogni az Európai Parlamentben, csak túl sok volt a kamera. „Én ki merem mondani Orbán Viktor nevét. Vegye ő is a bátorságot, és mondja ki a nevemet, ha velem valami gondja van”

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.

Ezt üzente Magyar Péter péntek reggel Orbán Viktornak

Magyar Péter is meghallgatta Orbán Viktor péntek reggeli élő interjúját, aminek ideje alatt fontos témák kerültek szóba.