Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Publicus Intézet: a Tisza Párt megelőzte a Fideszt

A Publicus Intézet azt állítja, hogy 18 év után nem Orbán Viktor pártja, a Fidesz a legnépszerűbb Magyarországon.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a párt megemlékezésén a budapesti Széna téren az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján 2024. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Egy nappal ezelőtt nagy port kavart a Partizán által közzétett közvélemény-kutatás, amit a 21 Kutatóközpont készített, melyben azt írják, már nem a Fidesz a legnépszerűbb párt Magyarországon, hanem a Tisza Párt.

Deák Dániel politikai elemző erre úgy reagált, hogy ez egy megrendelt közvélemény-kutatás volt a Tisza Párttól, amit szándékosan október 23. miatt tettek közzé. A Fidesz osztja ezt a véleményt, és a belső méréseik egészen mást mutatnak. Soron kívül Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Ami biztos, hogy szerdán Orbán Viktor és Magyar Péter is nagy tömegeket mozgatott meg az 56-os eseményén. A miniszterelnök minden eddiginél határozottabban üzent a Tisza Párt vezetőjének, aki ugyanezt tette meg a saját eseményén a kormányfővel szemben. Koltai Róbert nyilvánosan is felvállalta Magyar és a Tisza Párt támogatását, az ismert színész szintén ott volt a színpadon.

A Publicus Intézet szerint a Fidesz a második

A Népszava pedig most arról ír, hogy a Publicus Intézet mérései alapján a Tisza Párt 39, a Fidesz pedig 37 százalékon áll, tehát szerintük 18 év után most először nem Orbán Viktor pártja a legnépszerűbb. A mérések a Népszava kérésére készültek, amire a kormánynak minden bizonnyal lesz reakciója, akárcsak a politikai elemzőknek, mint legutóbb.

Azt írják, hogy a teljes népességet tekintve a Tisza 24, a Fidesz pedig 23 százalékon áll. „A választási részvételüket biztosra ígérők és pártot is választók csoportjában pedig 39-37 százalék az arány Magyar Péter pártja javára.” – olvasható az elemzésben.

A DK továbbra sem áll jól, valamivel a bejutási küszöb felett vannak, de ha így folytatják tovább, 2026-ban aligha jutnak be a parlamentbe, ami súlyos csapás lenne Gyurcsány Ferenc pártjára. A Mi Hazánk és a Kutyapárt szintén kevés szavazót tudhat a neve mellett, 4-4 százalékkal várják a folytatást, addig a Momentum és az MSZP 2 százalékkal. A Jobbik sem másodvirágzását éli ezzel az 1 százalékkal, mely vészjósló, míg az LMP ennél is lejjebb süllyedt.

A Publicus Intézet szerint a Fideszesek 32 százaléka mondja azt, hogy nem elégedett a jelenlegi iránnyal, amit a válaszadók 70 százaléka oszt, míg ennek ellenkezőjét 28 százalék állít.

Orbán Viktor: nem a kormány állapítja meg a béreket

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, nem a kormány állapítja meg a béreket, ez téves feltételezés, mert másokra bízzák a kérdést.

Óbudán is emelik a parkolási díjakat, ezt érdemes tudni

2024. november 18-án új rendelet lép hatályba a harmadik kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről. Azaz díjemelés lesz, bár ez nem mindenkire vonatkozik.

Orbán Viktor bejelentette, mekkora minimálbérre számíthatunk

Orbán Viktor több jó hírrel is szolgált, arról is említést tett, a következő években mekkora összegig kúszhat fel a jelenlegi minimálbér.