Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Tűz ütött ki a Mátrai Erőmű egyik blokkjában kedd este

Úgy tudni, senki nem sérült meg, ám az anyagi kár jelentős.

...svg content...Fotó: Facebook/Horváth László
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kedd este tűz keletkezett Visonta ipari külterületén – áll a beszámolóban. Az Országos Katasztrófavédelem közlése szerint az üzemben az egyik blokk három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, illetve a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig.

Az egységek nyolc vízsugárral körülhatárolták a tüzet – részletezik. Az esethez a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is kiérkezett. Az Index a katasztrófavédelemre hivatkozva azt írja, az eset tegnap este fél 9 körül történt, két óra alatt a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett az izzó, parázsló részeket is eloltották Visonta ipari külterületén.

Elmondásuk szerint senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. A tűz a Mátrai Erőmű ötös blokkjában keletkezett a hírek szerint, a Mavir viszont még nem tett közzé semmit arról, hogy a 232 megawattos blokk kiesett volna a termelésből – jegyzik meg. A történtekről Horváth László országgyűlési képviselő is beszámolt a hivatalos közösségi médiás oldalán.

A Facebook-posztban köszönetét fejezte ki a beavatkozást végző szakemberek felé, valamint megerősítette, hogy senki sem sérült meg az incidens következtében. Emellett az energia-ellátás sem került veszélybe, folyamatos maradt, ugyanakkor elismerte: keletkezett anyagi kár, de a szakszerű és gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült elkerülni a jelentősebb veszteségeket.

Orbán Viktor Magyar Péternek: „Aztán lehet pakolni és elhúzni a csíkot”

Orbán Viktor nagyon határozottan üzent Magyar Péternek az 1956-os megemlékezésének ideje alatt Budapesten, a Millenárisban.

Deák Dániel: Magyar Péter rendelt magának egy kutatást október 23-ra

A Partizán megbízásából a 21 Kutatóközpont által készített friss kutatásra a „reménykeltés eszközeként felhasznált balos kutatók” munkájaként hivatkozott.

Orbán Viktor az árvízről: egyetlen egy embert sem veszítettünk el

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az árvízvédelemben résztvevők előtt tisztelgett az ünnepi beszédének első felében.