Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Meta felfüggeszti a hírességek magángépeit nyomon követő fiókokat

Hétfőn számos fiók került felfüggesztésre.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nahima Aparicio
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint számos Instagram- és Threads-fiókot függesztettek fel hétfőn, melyek olyan hírességek magángépeinek mozgását figyelték, mint Mark Zuckerberg, Elon Musk, Kim Kardashian, Bill Gates, Jeff Bezos, és Kylie Jenner. A Meta közlése szerint a fiókok megsértették az adatvédelmi irányelveit.

A Verge úgy tudja, a Donald Trump volt elnök, Ron DeSantis floridai kormányzó és más hírességek repüléseit követő Instagram/Threads fiókok linkjei hétfő este a következő hibaüzenetet kapták: Soron kívül Újabb politikus szólalt meg a Csárdi-ügy kapcsán, szerinte ideje bizonyítékokat szolgáltatnia

„A link, melyet keresel, hibás, vagy az oldalt eltávolították”

Mint ismert, Jack Sweeney programozó volt az, aki 2022-ben arról vált ismertté, hogy Twitter-botokat hozott létre orosz oligarchák és más prominens személyek magánrepülőgépeinek nyomon követésére. Most az ő fiókjait is felfüggesztették.

Sweeney a személyes fiókjáról azt írta, hogy „a mai nap olyan, mint 2022. december 15-e”, utalva arra az időpontra, amikor Elon Musk véglegesen felfüggesztette @ElonJet elnevezésű, a techguru magángépes utazásait figyelő fiókját a Twitteren.