Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Szűken, de vezet az arab amerikaiak körében Donald Trump

A legfrissebb felmérések szerint a volt elnök szimpatikusabb az arab amerikaiaknak, mint Kamala Harris.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Hétfőn hozták nyilvánosságra a legfrissebb Arab News/YouGov közvélemény-kutatás eredményeit, mely szerint Trump támogatottsága 45 százalék az arab amerikaiak körében, szemben Kamala Harris 43 százalékos támogatottságával. Mint ismert, az Egyesült Államok elnöki posztjáért folyó verseny két hét múlva a végéhez ér.

Az Al Jazeera által is szemlézett felmérés alapján a republikánus jelöltet valószínűbbnek tartják az izraeli-palesztin konfliktus sikeres megoldására is: az arab amerikaiak 39 százaléka bízik Trumpban, míg 33 százalék Harrisben. Trump és Harris 38 százalékos holtversenyben áll azon kérdés kapcsán, hogy általánosságban ki lenne előnyösebb a Közel-Kelet számára. Soron kívül Menczer Tamás reagált, miután Pottyondy Edina tragikusan ostobának nevezte

Arra a kérdésre, hogy mely kérdések aggasztják leginkább az arab-amerikai közösséget, a megkérdezettek 29 százaléka az izraeli-palesztin konfliktust választotta, megelőzve 21 százalékot, akik a gazdaságot és a megélhetési költségeket, valamint 13 százalékot, akik a rasszizmust és a diszkriminációt jelölték meg.

Az 500 arab amerikaiból álló mintán alapuló eredmények többsége a plusz-mínusz 5,93 százalékos hibahatáron belül van. Az Arab Amerikai Intézet által a hónap elején közzétett felmérésben Trump és Harris gyakorlatilag döntetlenre állt, 42 százalék és 41 százalék között.