Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Chrome-ot használsz a mobilodon? Hasznos funkció érkezik, ez eddig nagy hiányosság volt

A Google is felismerte, mire van szükség: a frissítés után már a háttérben is mehet a lejátszás.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Google szeptemberben jelentette be az Oldal meghallgatása funkciót az androidos Chrome böngészőhöz, melynek segítségével meghallgathatjuk a webhelyeken látható szöveget. Eddig azonban volt egy jelentős hiányossága: ha a böngésző nem volt előtérben, tehát a felhasználó más alkalmazást nyitott meg a lejátszás közben, egyszerűen leállt. (Kivételt csak az jelentett, ha a Chrome-mal az előtérben lett lezárva a készülék képernyője.)

Ám mivel egy weboldal hallgatása közben nem indokolt, hogy valaki előtt végig ott is legyen az adott oldal, az adna igazán értelmet ennek a funkciónak, ha a háttérben is menne a lejátszás – miközben valami más appot nyomkod a felhasználó. Szerencsére ezt a Google-nél is felismerték, így az androidos Chrome böngésző 130-as verziójában már elérhetővé teszik a háttérben történő lejátszást is – számolt be a HVG a 9to5Google cikke alapján. Soron kívül Megérkezett a hajnövesztés forradalma, nőknek és férfiaknak egyaránt

Mint írják, a frissítést követően már bármilyen tevékenység közben lehet hallgatni az oldalakat; egy lejátszó jelenik meg az értesítési sávban, ami hasonlít a podscastappokéhoz. Itt néhány vezérlő is rendelkezésre áll, lehet például előre- vagy visszaugrani 10 másodpercet, vagy szüneteltetni a lejátszást. Illetve jó tudni azt is: az értesítési sávban megjelenő vezérlőben a jelek szerint nem, de ha megnyitjuk a Chrome-ot, az ott lévőben akár a lejátszás sebességét is beállíthatjuk, 0,5-szöröstől a kétes hasznosságú 4-szeres gyorsaságig.

A Chrome 130-as verziója a következő napokban mindenkihez befut, így érdemes gyakran ellenőrizni a Play Áruházban, van-e már elérhető frissítés – jegyzik meg. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy fény derült rá, miért kaptak mostanában többen furcsa e-maileket a Google-től. A vállalattól érkező levelekben az állt, hogy a felhasználók sikeresen hozzáadtak egy új bankkártyát a fiókjukhoz, ők azonban nem tettek ilyet. Míg szeptemberben arról érkezett hír, hogy egy igen hasznos újdonsággal bővül a Chrome böngésző, ami az asztali változatban már akkor elérhetővé vált.

Kétéves lemaradásban van az Apple – állítják a cég saját dolgozói

Tetemes hátrányt kell ledolgoznia az Apple-nek a mesterséges intelligencia terén – ezt a cég saját munkavállalói gondolják így.