Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Dél-Korea beidézte az orosz nagykövetet az észak-koreai katonák ukrajnai bevetése miatt

Dél-Korea nem hagyja annyiban, hogy Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, hogy aztán Ukrajnában harcoljanak az oroszok oldalán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/KCNA
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Dél-Korea határozottan tiltakozott Oroszországnál azon értesülések miatt, melyek szerint Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, hogy Ukrajnában harcoljanak az oroszok oldalán. A dél-koreai kormány követelte e csapatok azonnali visszavonását, hangsúlyozva, hogy részvételük sérti az ENSZ határozatait.

Hétfőn Dél-Korea első külügyminiszter-helyettese, Kim Hong-kyun találkozott Georgij Zinovjev orosz nagykövettel, hogy kifejezze Szöul „leghatározottabb elítélését” Észak-Korea Oroszországgal való katonai együttműködése miatt. A külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, Észak-Korea lépései nemcsak a nemzetközi jogot sértik, de komoly fenyegetést jelentenek a regionális és globális biztonságra is. Soron kívül Augusztusban már 628 800 forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon

Hozzátette, Dél-Korea szorosan együtt fog működni a nemzetközi közösséggel a kérdés megoldása érdekében, kiemelve, hogy az ilyen tevékenységek aláássák Dél-Korea és szövetségesei biztonsági érdekeit. A dél-koreai nemzeti hírszerző szolgálat szerint Észak-Korea már elküldte a különleges erők egy első, 1500 fős csoportját Oroszország távol-keleti régiójába, ahol egy kiképzésen vesznek részt, mielőtt Ukrajnába vezényelnék őket.

A Guardian azt írja, a dél-koreai hírszerzés további jelentései szerint Észak-Korea végül akár 12 ezer elit katonát is küldhet Oroszország megsegítésére, vélhetően azért, hogy kompenzálja a konfliktus során Oroszország által elszenvedett jelentős csapatveszteségeket.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, több felvétel is kering a közösségi médiában arról, ahogy észak-koreai katonák érkeznek Oroszországba és veszik át felszereléseiket egy bázison, ami megerősíti azon vélekedést, hogy Phenjan aktívan részt vesz a háborúban.

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.