Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Orbán Viktor rekordot döntött, immár egyedül áll a miniszterelnökök listájának élén

A miniszterelnök már az összkormányfői napok számát 2020-ban túllépte, ám ezúttal újabb rekordot pipálhatott ki.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A magyar történelemben mától Orbán Viktor egyedüliként birtokolja az egy huzamban leghosszabb ideig hatalmon lévő miniszterelnök címét – írja az Index. Korábban Tisza Kálmán volt az, aki több mint 14 éven és négy hónapon – egészen pontosan 5259 napon – keresztül kormányozta az országot 1875 októbere és 1890 márciusa között. Rekordját az összes, miniszterelnökként eltöltött napokat nézve több mint száz éven keresztül senki sem tudta megközelíteni sem, egészen Orbán Viktorig – emelik ki.

A legközelebb Lázár György járt hozzá, aki 1975 és 1987 között volt miniszterelnök, igaz, jóval kisebb hatalmi befolyással. Orbán Viktor 1998 és 2002 között töltötte első ciklusát, majd 2010-ben, nyolcévnyi baloldali kormányzás után tért vissza a hatalomba, amelyet három országgyűlési választás után is jelentős többséggel birtokol. A lap szerint a kormányfő Tisza Kálmán első rekordját a miniszterelnöki napokat nézve még 2020 novemberében döntötte meg, hétfőtől pedig az egyhuzamban hatalmon lévő miniszterelnöki napok rekordját is sikerrel átlépte.

De a cikkben megjegyzik azt is: a Tisza név idén máshogy is közelebb került a miniszterelnökhöz, ugyanis idén adták át a felújított geszti Tisza-kastélyt, amelyben azóta már kétszer is járt a kormányfő, hiszen az átadáson beszédet mondott, majd néhány hete a kihelyezett kormányülést is itt tartották meg. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy már a németek is látják, Orbán Viktor terve nem kicsit jött be: időközben a németek is elkezdték beismerni, hogy a magyar miniszterelnök migrációs politikája volt a helyes döntés.

Bakondi György, Orbán Viktor főtanácsadója szerint a nemzetállamokat vezető politikusok szemmel láthatóan keresik a megoldást, hogy az európai uniós szinten elhibázott migrációs politikát nemzeti szinten valahogy korrigálni lehessen, mert a politikai véleménynyilvánításban, a választási eredményekben is megjelent, hogy az emberek elutasítják a bevándorlók nagy tömegeit. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő szerint példátlan jogtipró lépés Mandred Weber felszólítása Orbán Viktor távozására.

Jelentősen emelkedhetnek a parkolási díjak Erzsébetvárosban, ma lesz a szavazás

A polgármester több tízezer forintra sarcolná a helyieket, pedig eddig ingyenes volt számukra a parkolás.

Kétszer annyi gólt lőtt eddig a Barca veterán sztárja, mint Mbappé

Lewandowski bizonyítja, hogy a kor az ő esetében sem jelent sokat, és noha Mbappét messze értékesebb játékosnak tartják az átigazolási piacon, közelében nincs a lengyelnek.