Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,58 Ft
Euró
401,18 Ft
Font
479,46 Ft
Bitcoin
63,728 $

Fontos döntést született Egyiptomban a koronavírusról: egy régóta várt határozat

Egyes országok nyitnak, míg mások épp most zárnak a koronavírus terjedése miatt. A járvány nem mindenhol van ugyanolyan mértékben jelen.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Egyes országok nyitnak, míg mások épp most zárnak a koronavírus terjedése miatt. A járvány nem mindenhol van ugyanolyan mértékben jelen.

Nehéz megmondani a valós számokat, mert ahhoz a Föld teljes lakosságát tesztelni kellene, és ez nem tartozik az opciók közé. Az azonban jól látszik, hogy minél több a teszt, annál nagyobbak lesznek a koronavírus-számok is. Soron kívül Kövér László szerint Gyurcsány Ferenc magának épített fel „gyűlöletből ácsolt pódiumot”

Argentínában például nemrég több mint 50%-os volt a mutatója az elvégzett teszteknek, bár előtte sem volt alacsony. Minden országban más és más módon hat a vírus, hol erősebben, hol gyengébben, de jelen van.

Az aljazeera.com beszámolója szerint Egyiptomban például hamarosan újra lehet esküvőt szertartásokat rendezni. A határozat úgy szól, hogy szeptember 21-től az esküvői szertartások és a kulturális rendezvények engedélyezetté válnak a szabadtéri helyszíneken.

Hónapok óta tiltottak voltak ezek a tevékenységek, így ezzel egy igen hosszú időszak zárulhat le, de lehetséges, hogy csak ideiglenesen. A szabadtéri esküvőket az idegenforgalmi és szállodai létesítményekben engedélyeznék.

Ezek azok az épületek lehetnek, amik rendelkeznek a szükséges egészségbiztonsági bizonylattal. Maximum 300 személy vehet részt egy ilyen eseményen – tette közzé a kabinet. Az előbb említett létesítmények konferenciáknak is otthont adhatnak, de csak legfeljebb 150 résztvevővel.

A közlemény szerint a szabadtéri helyszíneken a kulturális kiállításokat, köztük a könyvvásárokat is engedélyeznék.

Keddtől ingyen maszkokat osztogat az utasoknak a BKK