Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Mérföldkövet ünnepel az Országos Horgász Szövetség: kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt

Hatalmas mérföldkövet ért a szövetség.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) bejelentette, hogy kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt – olvasható a csakapeca.hu oldalon megjelent közleményben. Az engedély tulajdonosa egy 10 éves gyermek Győr-Moson-Sopron vármegyéből, ami jól mutatja, hogy a horgászat egyre népszerűbb a fiatalok körében is.

A MOHOSZ szerint ez a mérföldkő a horgászközösség számára hatalmas eredmény, amelyhez nagyban hozzájárult a kormányzat támogatása is, különösen a horgászatot népszerűsítő programok sikerei. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke kiemelte, hogy a horgászat mára nem csupán szabadidős tevékenység, hanem egy fontos közösségformáló erővé vált, amely összekapcsolja a természetkedvelő embereket. Soron kívül Zavartalan napsütés vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

A szövetség célja továbbra is az, hogy biztosítsa a horgászok számára a megfelelő feltételeket, legyen szó haltelepítésekről, versenyek szervezéséről vagy a fenntartható horgászat támogatásáról. A MOHOSZ jelenleg 38 közfeladatot lát el, és az általa kapott támogatások és szabályozási eszközök révén átláthatóan segíti a horgászszervezeteket.

A szövetség elnöke arról is beszélt, hogy együttműködnek a kormányzattal a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia kidolgozásában. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hozzátette, hogy az elmúlt években a kormány több lépést tett a horgászat érdekében. Például 2016-ban megszüntették a kereskedelmi célú halászatot, és a MOHOSZ lett a legtöbb hazai vízterület haszonbérlője, míg a horgászszervezetek gondoskodnak ezek halgazdálkodási hasznosításáról.

2018-ban online konzultációban kérték ki a horgászok véleményét, amely alapján bevezették a Magyar Horgászkártyát, megteremtve az elektronikus ügyintézés alapjait. Azóta a halőri szolgálatok munkáját modern eszközökkel segítik, és gondoskodnak a vízi környezet fenntartásáról is.
A főtanácsadó emellett hangsúlyozta, hogy a haltelepítéseket, az utánpótlás-nevelést, a versenysportot és a közösségi rendezvényeket is támogatják horgászszövetségi pályázatokon keresztül. Összességében ezek az intézkedések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a horgászat Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenységévé váljon.

2-1-re nyert a Liverpool a Chelsea ellen, Szoboszlai végig pályán volt

Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Chelsea ellen az angol bajnokin, ami a Liverpool győzelmével ért véget.