Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Legalább 33 ember halálát okozta egy menekülttábort ért izraeli légicsapás

Péntek délután izraeli légitámadás érte a Gázai övezet északi részén található jabaliai menekülttábort, ami jelentős emberi és anyagi veszteségeket okozott.

...svg content...Fotó: Az izraeli légierõ egyik F15-ös vadászgépe repül a dél-izraeli Gedera város felett 2024. március 27-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

A Gázai övezetet irányító Hamász közlése szerint a légicsapás következtében legalább 33 ember vesztette életét, köztük 21 nő. A sérültek száma meghaladja a 85-öt, akik közül többen súlyos állapotban vannak, emelett a támadás során három család otthona is megsemmisült.

A jabaliai menekülttábor, ahol közel 400 ezer ember él, már több mint két hete súlyos ellátási gondokkal küzd. Az ENSZ Humanitárius Segélyek Hivatalának vezetője, Georgios Petropoulos a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a tábor lakói kritikus helyzetbe kerültek. Soron kívül Ilyen hőmérsékletek várnak ránk szombaton a nagyvárosokban

Az áldozatok pontos száma ráadásul egyelőre bizonytalan, mivel sokan a romok alatt rekedtek. Izrael nem kommentálta a támadást, ugyanakkor információk szerint már hetek óta ostromolja a tábort.

Joe Biden amerikai elnök is figyel

A Hamász vezetőjének, Jahjá Szinvárnak a közelmúltbeli halála ellenére a szervezet helyettes vezetője úgy véli, ez csak erősíti elszántságukat. Eközben Joe Biden amerikai elnök európai vezetőkkel egyeztetett Berlinben, ahol a gázai helyzetet „bonyolult ügynek” nevezte.

A Reuters jelentése szerint a Hamász irányítása alatt álló gázai egészségügyi minisztérium pénteken összesen 39 halálos áldozatról számolt be izraeli légicsapások következtében, ebből 20-an Jabaliában vesztették életüket.

Izrael eközben bejelentette, hogy pénteken mintegy 30 teherautónyi humanitárius segélyt küldött Gáza északi részére, amely élelmiszert, vizet és orvosi felszereléseket is tartalmazott, azonban helyi források szerint ezek nem jutottak el a legsúlyosabban érintett területekre, köztük Jabaliába.

Legalább 33 ember halálát okozta egy menekülttábort ért izraeli légicsapás

Péntek délután izraeli légitámadás érte a Gázai övezet északi részén található jabaliai menekülttábort, ami jelentős emberi és anyagi veszteségeket okozott.

Cristiano Ronaldo 97. percben lőtt góljával nyert az Al Nassr (videó)

Cristiano Ronaldo egyre közelebb és közelebb kerül az 1000. góljához, miután legutóbb is eredményes tudott lenni.

Sajtóhírek szerint a Real Madrid már bánja Mbappé leigazolását

Úgy tudni, hogy a Real Madrid már sajnálkozik Mbappé szerződtetése miatt, hiába nem fizettek érte egy centet sem a PSG-nek.