Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

150-re emelkedett a nigériai tartálykocsi-robbanás halálos áldozatainak száma

A tragikus baleset halálos áldozatainak száma jelentősen növekedett csütörtökre.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Sani Maikatanga
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tragikus baleset történt Nigéria északnyugati részén, miután felrobbant egy felborult, üzemanyagot szállító tartálykocsi. Lawan Shiisu Adam rendőrségi szóvivő legfrissebb tájékoztatása szerint a halálos áldozatok száma csütörtökön 150-re emelkedett.

A szóvivő elárulta, amikor a tartálykocsi felborult, rengetegen rohantak a járműhöz, hogy üzemanyagot gyűjtsenek maguknak. Poharakkal és vödrökkel próbálták összeszedni a kiömlő üzemanyagot, ám ekkor a tartálykocsi felrobbant, s legkevesebb 90 ember azonnal, a helyszínen életét vesztette. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Úgy tudni, a halálos áldozatok között több gyermek is volt, s több tucatnyian megsebesültek. Az Al Jazeera jelentése szerint a helyi mentőszolgálat a tragédia kapcsán elárulta, a legtöbb holttest felismerhetetlenre égett, így az azonosításuk is komoly problémákba ütközik. Dr. Haruna Mairiga, a dzigawai mentőszolgálat vezetője azt mondta, hogy az áldozatok többsége „hamuvá égett” a helyszínen.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.