Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az UEFA súlyosan megbüntette a Ferencvárost rongálás és pirotechnikai eszközök használata miatt

Ismét a szurkolók helytelen viselkedése miatt kapott pénzbüntetést a Fradi.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága masszív pénzbüntetést szabott ki a Ferencvárosi Torna Clubra a csapat Anderlecht elleni idegenbeli Európa Liga-mérkőzésével kapcsolatban.

Az UEFA hivatalos közleménye szerint a szurkolók helytelen viselkedése – melyet nem részleteztek –, a vendégszektorból történő tárgyak bedobálása, pirotechnikai eszközök használata, valamint a stadionban keletkezett károk miatt indult vizsgálat az FTC ellen. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A helytelen viselkedésért 9 ezer euró (kb. 3,6 millió forint), míg a stadionban okozott károkért 10,5 ezer euró (kb. 4,2 millió forint) pénzbírságot szabtak ki a klubra. A Fradinak 30 napon belül kapcsolatba kell lépnie az Anderlechttel, s meg kell térítenie a megrongált 4 szék és egy WC helyreállítási költségeit.

A legsúlyosabb büntetést, 40 ezer eurót (kb. 16 millió forint), a pirotechnikai eszközök használata miatt kapta a csapat, s egy idegenbeli mérkőzésről is kitiltották a ferencvárosi szurkolókat. Ez utóbbit két évre felfüggesztették, így a tilalom csak akkor lép érvénybe, ha hasonló szabálysértés történik.

Mint ismert, a Ferencváros 2-1-re kapott ki az Anderlecht otthonában, majd a hazai mérkőzésen is 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenhamtől. A következő ellenfél a Nizza lesz, ellenük október 24-én lép pályára a csapat a Groupama Arénában.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.