Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,086 $

Szigorítások jönnek péntektől a fővárosban

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a hétfőn tartott rendkívüli ülésén, hogy a koronavírus-járvány második hullámára tekintettel szigorítanak a maszkviselésre vonatkozó szabályokon, és akár 15 ezer forintra büntethetik a szabály megszegőit

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a hétfőn tartott rendkívüli ülésén, hogy a koronavírus-járvány második hullámára tekintettel szigorítanak a maszkviselésre vonatkozó szabályokon, és akár 15 ezer forintra büntethetik a szabály megszegőit – írta az MTI tudósítása alapján a 24.hu.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere még múlt héten javasolta, hogy az elmúlt két hétben bekopogó második hullámra tekintettel döntsenek újabb járványügyi intézkedésekről, mivel a fővárosban is jelentős mértékben megnövekedtek az esetszámok. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A főpolgármester egy rendkívüli ülés összehívására tett javaslatot, mely a mai nap során meg is történt, és ezúton döntöttek az új szabályokra. A döntés értelmében péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező az orr- és szájnyilást eltakaró maszk használata.

A szabálysértőkre vonatkozóan pedig jelentős szigorítást vezettek, ugyanis amennyiben valaki a szóban forgó intézményekben nem visel maszkot, vagy ha viseli is, azt nem megfelelően teszi, abban az esetben 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal is lehet szankcionálni.

Ezen felül olyasmit is elfogadtak a mai Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén, amelyre Orbán Viktor is utalt az M1-nek szombaton adott exklúzív interjújában, miszerint az üzletek vagy helyek tulajdonosait is megbírságolják, ez a fővárosban közigazgatási bírsági formájában fordulhat elő, melynek összege akár 50 ezer forintig terjedhet.

Orbán Viktor bejelentette, Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Orbán Viktor miniszterelnök a szombat reggeli rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt elmondta, már vágják a centit, és 5 nap van hátra a kiemelt védelmi erőfeszítésekből.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Szentkirályi a Magyar-Vitézy-Karácsony tervéről: „Lepaktáltak, mert hatalomért és pénzért bármire képesek”

Szentkirályi Alexandra is reagált a 444 cikkére, ami szerint Magyar Péter Vitézy Dávidot ültetné be Karácsony Gergely vezetésének egyik legfontosabb székébe, méghozzá főpolgármester-helyettesként, amit korábban szinte kizárt a főpolgármester a választások miatt.