Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Fidesz belső mérései teljesen mást mutatnak a Tisza Pártról, nem aggódnak

Gulyás Gergely miniszter hangsúlyozta, nagyon nyugodtak a belső mérések alapján, nem tartanak a Tisza Párttól.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. október 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt időszakban több közvélemény-kutatás is készült a pártok támogatottságáról. Ezek azt mutatták, hogy a Tisza Párt elkezdett ráesni a Fideszre, míg Magyar Péter már azt mondja, hónapokon belül megelőzhetik a kormánypártot.

A legutóbbi mérések alapján lassan minimális lehet a differencia a két párt között. Ez is téma volt a szerdai Kormányinfó alatt, aminek kapcsán Gulyás Gergely miniszter reagált, és megnyugtató választ adott a Fidesz szavazóinak. Soron kívül Óbuda alpolgármestere várhatóan december végéig börtönben marad

Azt mondta, helyükön kell kezelni a közvélemény-kutatásokat, példaként hozta fel a legutóbbi országgyűlési választásokat, amikor a kutatások arra hajaztak, hogy a Fidesz elveszítheti a versenyt. Ehhez képest történelmi vereséget szenvedett a baloldali összefogás, mely abban a pillanatban elemeire is hullott.

Gulyás Gergely kiemelte, szerinte ebben a korai időszakban, távol a következő választások időpontjától, a közvélemény-kutatások sokszor politikai célokat szolgálnak. Úgy látja, ez a legutóbbi kutatás esetében sincs másképp, és a belső méréseik egészen mást mutatnak.

Erre mondta azt, hogy ugyan a belső méréseiket soha nem hozzák nyilvánosságra, annyit azért elárulhat, nincs igazán miért aggódniuk. „Mi nagyon nyugodtak vagyunk, azt tudom mondani.” – fogalmazott Gulyás Gergely a Kormányinfón.