Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lionel Messi tiszta vizet öntött a pohárba a jövőjéről

Lionel Messi egyszerűen csak élvezi a futballt, bár megjegyezte, ezek lehetnek az utolsó meccsei, így már nem fog sokáig játszani.

...svg content...Fotó: Lionel Messi argentin csapatkapitány a trófeával csapattársai között, miután hosszabbításban 1-0-ra gyõztek a Copa América labdarúgó-bajnokság döntõjének Argentína-Kolumbia mérkõzésén a Miami Gardens-i Hard Rock Stadionban 2024. július 14-én. MTI/EPA/C. J. Gunther
Sport
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Cristiano Ronaldóval ellentétben Lionel Messi aligha fog a 40-es éveiben játszani, hiába van formában. Másrészt sérülékenyebb, mint a portugál, bár eddig rendre vissza tudta nyerni a formáját, és legutóbb is mesterhármast ünnepelhetett az argentin válogatottban a két gólpassza mellett.

Mindenki arra kíváncsi, ott lesz-e a 2026-os világbajnokságon címvédőként. Erre a kérdésre továbbra sem hajlandó egyértelmű választ adni, de erősen érezhető, hogy necces a dolog, főleg a legutóbbi nyilatkozata után.

„Nem tűztem ki semmilyen dátumot vagy határidőt a jövőmmel kapcsolatban. Egyszerűen élvezem ezt az egészet. Érzelmesebb vagyok, mint valaha, és mindent szeretetet magamban szívok az emberektől, mert tudom, ezek lehetnek az utolsó meccseim.”

Messi még nem tudja, ott lesz-e a világbajnokságon

Messi már 112 gólos a válogatottban és ebben az idényben 10 találatnál jár. Szenzációsan játszott Bolívia ellen, akiket 6-0-val küldtek haza, esélyt sem adtak arra, hogy megszorongassák őket, magabiztosan vezetik a csoportjukat, készülvén a 2026-os világbajnokságra.

„Öröm számomra, hogy része lehetek ennek és értékelem ezt a pillanatot. Az, hogy fiatalabb csapattársak vannak körülöttem, a koromhoz képest újra gyereknek érzem magam.” – idézte az ESPN Messit. „Azon kapom magam, hogy butaságokat csinálok, mert olyan jól érzem magam. Amíg ezt az érzést fenn tudom tartani, és továbbra is hozzá tudok járulni a csapat munkájához, úgy tervezem, hogy itt leszek és élvezem ezt.”

Az argentin szövetségi kapitány hálás Messinek, hogy még mindig velük van, aki egyértelműen azt szeretné, ha 2026-ban is a csapatban szerepelne. Számára nem kérdés, hogy a legendának ott kellene lennie a nagy tornán, ami nyilván az utolsó lenne számára, így egyszerre köszönhetne el Ronaldóval.

„Az egyetlen dolog, amit kérek tőle, hogy addig játsszon, ameddig csak tud. Öröm őt nézni a pályán, és szüntelenül ámulatba ejt bennünket.” – mondta Scaloni, aki címvédésére készül a csapatával.