Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Karácsony Gergely ismét üzent Orbán Viktornak

A főpolgármester újabb üzenetet küldött a miniszterelnöknek.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán közölte, hogy már most eredményesnek tartja a különféle formákban megfogalmazott figyelemfelhívásokat, melyekben a kormány lakhatási programmal kapcsolatos feladataira emlékeztették.

Elmondása szerint, ha a kormány is elkezdené a szükséges lépéseket, végre elindulhatna Budapest elmúlt 30 évének legnagyobb lakhatási programja, mely 20 milliárd forint értékű. Soron kívül Váratlan bejelentés: rendhagyó időpontban tartják a következő Kormányinfót

A főpolgármester kiemelte, hogy a Fővárosi Önkormányzat már egyeztetett mind a kormánnyal, mind az Európai Unióval a program részleteiről, és sikerült az uniós forrásokat is megszerezni. Most csupán arra várnak, hogy a kormányzati intézmények végre megjelentessék a szükséges felhívásokat, ami egy ideje várat magára.

Tegnap Karácsony elküldte levelét a kormánynak, ma pedig – egy kis humorral élve – Carrie Bradshaw, a Szex és New York ikonikus karaktere segítségével is megerősítette üzenetét. Ennek hatására pozitív fejlemény történt: levelet kaptak a felhívások véleményezéséről, ami az utolsó előtti lépés a projekt elindulása előtt. Mint mondta: „Haladunk.”