Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
61,635 $

Van egy ország, ahol a koronavírus-tesztek több mint 50%-a pozitív

Van egy ország, ahol az elvégzett tesztek alapján azt lehet mondani, hogy azoknak több mint 50%-a pozitív eredménnyel zárult.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Van egy ország, ahol az elvégzett tesztek alapján azt lehet mondani, hogy azoknak több mint 50%-a pozitív eredménnyel zárult.

A liner.hu is rendszeresen beszámolt a koronavírus hatásairól, többek között globális szinten is. A távoli országok esetében is nagyon érdekes látni a számokat, amik néhol több mint aggasztóak. Indiában például minden eddiginél gyorsabban terjed a vírus. Egy olyan másik ország sincs, ahol ilyen sebességgel növekednének a számok. Soron kívül Különleges program a fővárosi állatkertben: esti sétákra invitálják az érdeklődőket

Dél-Amerikában jobb a helyzet, de nem minden országban mutatnak pozitívabb képet az eredmények. Brazília továbbra is a harmadik legfertőzöttebb országa a régiónak. Mellettük a TOP-10-ben még USA, India, Oroszország, Peru, Kolumbia, Mexikó, Dél-Afrika, Spanyolország és Argentína van ott.

A számok sok esetben függnek a tesztelési intenzitástól, emiatt sem kapunk feltétlen reális képet a megerősített koronavírus-esetekről. Nem minden országban alkalmaznak tömeges teszteléseket, addig Indiában például napi több mint 1 millió embert tesztelnek.

A CNA által közzétett argentin adatok egy olyan számról tanúskodnak, ami megmutatja, hogy a dél-amerikai országnak még bőven van dolga a vírus kordában tartásával. A tesztek több mint 50%-a pozitív.

Az egészségügy minisztérium hétfői adati szerint az ország az előző napon 17 955 tesztet végzett, miközben 9056 megerősített esetről számolt be. Ez egy 50.4%-os pozitív arányt jelez, ami az egyik legmagasabb a világon.

Eleinte Argentína sikeres harcot vívott a korai lezárásokkal, de március óta sokat változott a kép, és rengeteg új fertőzést rögzítettek. Először a fővárosban, Buenos Airesben tapasztalhattak nagy emelkedést, majd jöttek a környező területek.

Az ország közben újraindítaná a gazdaságát, ahol összesen 555 537 megerősített esetről számoltak be, ami a 10. legnagyobb szám a világon. 11 412 halálos áldozatot követelt eddig a COVID-19 Argentínában, az egyik legnépesebb dél-amerikai országban.

Bolíviában és Mexikóban szintén magasak az arányok. Argentínában már augusztus elején látni lehetett, hogy sok lehet az új fertőzött, mivel már akkor a napi fertőzések pozitív aránya meghaladta a 40%-ot a tesztekkel összehasonlítva.

Latin-Amerika az a régió, ahol a koronavírusos esetek és halálozások száma a legmagasabb. A gazdasági hatás sem maradt el, milliók vesztették el a munkájukat, és kerültek nagyon nehéz helyzetbe.

Büntetésből sírt ásatnak a maszkot nem viselőkkel – így megtanulják a szabályokat