Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Magyar Péter a háromgyerekes édesanyáknak is nagy ígéretet tett

Többek között azt ígéri Magyar Péter, hogy a Tisza Párt kormányra kerülés esetén a háromgyermekes édesanyák SZJA mentességet kapnak.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt EP-képviselõje felszólal az Európai Parlament mezõgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának rendkívüli ülésén Strasbourgban 2024. október 7-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter már Brüsszel felé tart, és ismét megragadta a lehetőséget, hogy a kormányt kritizálja, amit nem tart családbarátnak. Szerinte súlyos a válság az országban, demográfiai szempontból is, amin változtatna, miközben feltett egy sor kérdést.

„Irány Brüsszel. Szerintetek, ha tényleg olyan családbarát Magyarország (kormánya), akkor miért idén születik hatvan éve a legkevesebb gyerek hazánkban? Miért zárják be sorra a vidéki szülészeteket? Miért véreztetik ki a védőnői szolgálatot? Miért verik szét az oktatást? Miért gondolkodik minden második fiatal arról, hogy elhagyja a hazáját? Miért nem épített egyetlen bérlakást sem a kormány 14 év alatt?” – tette fel a kérdést Magyar Péter a Facebook oldalán.

A gyermekvédelem és a gyámhivatal terén sem elégedett a Tisza Párt vezetője, aki támogatást akar az egyedülálló szülők és a beteg gyerekeket nevelő családok számára. Megemlítette, 2008 óta 12 ezer forint a családi pótlék, aminek összegét szintén növelné.

Szja-mentességet kaphatnak a háromegyermekes édesanyák

„Miért uralkodnak áldatlan állapotok a gyermekvédelemben? Miért nem tudja ellátni a feladatát a gyámhivatal? Miért nem kapnak valódi támogatást az egyedülálló szülők és a beteg gyerekeket nevelő családok? Miért 12 ezer forint 2008 óta a családi pótlék? Szerintetek miért csak szavakban és hirdetéseken családbarát az Orbán-kormány?” – írta a bejegyzésében.

A Tisza Párt arra is ígéretet tett, ha 2026-ban megválasztják őket, többek között a családipótlék összege is változni fog, illetve a háromgyerekes édesanyáknak SZJA-mentességben fognak részesülni, illetve jelentő számú bérlakást építenek.

„Magyarország változás nélkül egy demográfiai katasztrófa felé halad. A TISZA-kormány fő prioritása az egészségügy és az oktatás talpra állítása mellett a magyar családok valódi támogatása lesz. Családipótlék emelés, a családi adókedvezmény jelentős emelése, a háromgyerekes édesanyák SZJA mentessége, a gyerek- és családbarát támogatási rendszer kialakítása, jelentős számú bérlakás építése.