Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nyerni kell Bosznia-Hercegovina ellen, amivel Dibusz is tisztában van

Dibusz Dénes egy kiváló kapus, akin valószínűleg semmi nem fog múlni, tökéletesen helyettesíti Gulácsi Pétert, és bizonyítja, hogy helye van a kapuban.

...svg content...Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány (j) és Dibusz Dénes a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a zenicai Bilino Polje Stadionban 2024. október 13-án. A csapat a következõ napon a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen lép pályára Zenicában. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Marco Rossi nem vár könnyű mérkőzést ma este a bosnyákok ellen a Nemzetek Ligájában, ami izgalmasnak ígérkezik, miközben Németország és Hollandia ismét egymásnak feszül, mely igazi csúcsrangadónak ígérkezik. Nem egy változás történt a magyarok védelmében, de Dibusz Dénes úgy érzi, bárki is játsszon, magabiztosak lehetnek, mert kiváló a keretünk.

„Jó néhány változás van a védelmet illetően, de akárki is kerül az adott pozícióra, tudja a feladatát. Az elmúlt két mérkőzésen mindenki bebizonyította, hogy tud koncentráltan, összeszedetten védekezni, egymást kisegíteni, hogy sikeres legyen a csapat.” – beszélt Dibusz a magyar válogatott sajtótájékoztatóján. Soron kívül Gyurcsány Ferenc szerint a nyugdíjasok mindig sírnak, ez a probléma

Ami pedig a hazaiak pályáját illeti, messze nem olyanok a körülmények odakint, mint például a Puskás Arénában. Ettől függetlenül ez nem lehet kifogás, nem akarnak a pályával foglalkozni, és a 3 pont begyűjtése létfontosságú lenne.

Meg kell nyerni a meccset

„Ami a Bilino Polje stadiont illeti nyilván tudtuk, hogy nem olyan körülmények fogadnak minket, mint a Puskás Arénában, de teljesen korrekt meccset lehet játszani ebben a stadionban is, az ellenféllel kell holnap farkasszemet nézni, nem a pályával.”

Dibusz nem tagadja, csalódottak voltak a hollandok elleni mérkőzés miatt, mert közel álltak ahhoz, hogy otthon tartsák a 3 pontot. Ha azonban a németek és a hollandok nem bírnak egymással, miközben mi hozzuk a győzelmet hétfő este, rögtön sokkal jobb helyzetben találhatjuk magunkat a csoportunkban.

„A Hollandia elleni mérkőzés után csalódottak voltunk, hiszen úgy éreztük, hogy több is lehetett volna a találkozóban, de a játék képe alapján igazságos eredmény született. Bosnyák csapattársamat, Muhamed Bešićet nem kérdeztem a városról, se a stadionról, sajnos ő ezúttal nem kapott meghívót a bosnyák keretbe. Augusztusban a bosnyák FK Borac Banja Luka ellen léptünk pályára, ahol betekintést nyerhettem a bosnyák fociba, ebből adódóan is kijelenthetem, hogy nem lesz könnyű dolgunk holnap sem.” – idézte az mlsz.hu.