Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
63,131 $

Szentkirályi Alexandra nagyon aggódik a budapesti hajléktalanhelyzet miatt

A Fidesz vezető politikusa szerint már erősen eljött az idő, hogy Budapest lépjen a hajléktalanhelyzet ügyében.

...svg content...Fotó: Egy rászoruló (j) ételt kap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjában, ahol sajtótájékoztatót tartottak a hajléktalanok étkeztetési programjáról 2024. április 3-án. Napi melegétel-osztásra kaphatnak támogatást a hajléktalanokat segítõ szervezetek a Széchenyi Terv Plusz program keretében, összesen évente 1,9 milliárd forint értékben. A keretösszeg idén március 25-tõl jövõ év április 30-ig használható fel. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A budapestiek és az utcán élő emberek is szenvednek a hajléktalanságtól, az egész fővárosban cselekvésre van szükség – mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Szentkirályi Alexandra utalt arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester helyettese „elkotyogta”: azt sem tudják, hány hajléktalan él Budapesten. „Mi ezért vittük a közgyűlés elé, hogy mérjük fel a helyzetet és vizsgáljuk felül a hajléktalanellátó rendszert” – mondta. Soron kívül Szörnyethalt egy 30 éves férfi és 54 éves édesanyja, egy 15 éves lány karja leszakadt

A javaslatukat a balliberális közgyűlési többség nem támogatta, sőt szavai szerint a fejükre olvasták, hogy „rendpártiak”. „Igen, azok vagyunk, egy rendezett, tiszta és élhető Budapestet szeretnének, de úgy, hogy közben az támogató és gondoskodó is legyen” – fogalmazott a politikus.

Szentkirályi Alexandra úgy folytatta, Karácsony Gergely azzal védekezett, hogy szerinte a hajléktalanságot külföldi intézetek kutatásaival kell kezelni, és cselekvés helyett hatástanulmányok készülnek, ráadásul azok is csak a belvárosban, a külvárossal idén már nem is foglalkoznak.

„A szivárványkoalíció szerint ez a megoldás, szerintünk viszont nem. Óbudán, Újpesten, Kispesten, Pesterzsébeten, Zuglóban, Rákosmentén, Újpalotán ez nem probléma? Ott nincsenek hajléktalanok? Szerintünk egész Budapesten cselekvésre van szükség” – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

MTI