Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,734 $

14 évet kapott egy amerikai katona, az Iszlám Államnak akart segíteni

14 év börtönre ítélt a bíróság egy amerikai katonát, miután megpróbált segítséget nyújtani az Iszlám Államnak.

...svg content...Fotó: A Theodore Roosevelt amerikai nukleáris meghajtású repülõgép-hordozó a dél-koreai Puszan katonai kikötõjében horgonyoz 2024. június 22-én, néhány nappal az után, hogy Oroszország és Észak-Korea kölcsönös katonai támogatásról kötött megállapodást. A dél-koreai haditengerészet közlése szerint 2023 novembere óta elõször futott be amerikai repülõgép-hordozó egy dél-koreai kikötõbe. A dél-koreai, a japán és az amerikai hadsereg hadgyakorlatot tart június végén, amelyen az amerikai repülõgép-hordozó is részt vesz. MTI/EPA/Kyodo pool/Szong Kjungszok
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az amerikai hadsereg katonáját végül 14 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert megpróbált segíteni az Iszlám Államnak, hogy az halálos csapást mérhessen amerikai csapatok ellen. Erről az igazságügyi minisztérium számolt be azt követően, hogy a hadbíróság meghozta az ítéletet.

A 24 éves Cole Gonzales leghamarabb 14 év múlva szabadulhat, majd azt követően 10 éven át felügyelet mellett élheti tovább az életét odakint. A Reuters azt írja, közlegényként dolgozott a hadseregben a fiatal katona, akit még 2021-ben buktattak le. Soron kívül Kovács Gergely leállíttatta a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontását

Kiderült, olyan személyeknek adott tippeket és útmutatást katonatársai megölésére vonatkozóan, akikről azt gondolta, az ISIS tagjai. Végül 2023 júniusában bűnösnek vallotta magát terrorizmus vádjában. Cole Gonzales 2019-ben lépett be a hadseregbe, ami előtt a minisztérium szerint érdeklődést mutatott az ISIS iránt az interneten, és ki is fejezte a támogatását a terroristák felé, de erről csak később szereztek tudomást a nyomozás során.

Gyurcsány Ferenc 14 millió forintos bírságot kapott a parlamenti csörte után

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök jelentette be, hogy 14 millió forintos bírságot kapott Kövér László házelnöktől, amiért súlyos állításokat tett Orbán Viktorról és a magyar kormányról.

Dibusz elmondta, mi történt Szoboszlaival kirúgásnál a hollandok ellen

Dibusz Dénes elmagyarázta, mi is történt Szoboszlai Dominikkel a kirúgásnál, ami miatt szabálytalanságot intett a játékvezető Hollandia javára.