Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,543 $

Öt ország, ahol hallani sem akarnak a munka-magánélet egyensúlyról

Listán az az 5 ország, ahol a legtöbbet kell dolgoznia az embereknek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az kétségtelen, hogy a vég nélküli túlórák, a folyamatos hajtás előbb-utóbb érezteti negatív hatását, akár a folyamatos kimerültség, a romló családi kapcsolatok vagy egy betegség formájában. Ezáltal az a legjobb, hogy igyekszünk törekedni egy megfelelő munka-magánélet egyensúlyra, amely által életünk egyik területének sem kell háttérbe szorulnia. Ám ezt nem minden munkahelyen sikerül megoldani, hiszen nem ritka, hogy a heti 40 óra, vagy a napi 8 csak egy álom.

Ugyanis a heti 50-et is túllépi a munkaidő, gyakran kell estig is bent maradni. De problémát jelenthet az is, hogy a dolgozók mentális egészségével senki nem foglalkozik, ehelyett csak arra összpontosít mindenki, hogy hajtsa a mókuskereket és a gazdaságot. A joy.hu most összegyűjtötte, melyik az az 5 ország, ahol a legtöbbet kell dolgoznia az embereknek. Az egyik ilyen az Egyesült Arab Emírségek, ahol az átlagos heti munkaórája körülbelül 52,6 óra, ami ambíciót és elkötelezettséget követel, de arra is rámutat számos tanulmány: Soron kívül Valóságos vírustanya lehet a fogkefénken és a zuhanyrózsánkon, a feléről nem is tudtunk

Szükséges lenne nagyobb figyelmet fordítani a munkával való elégedettségre, az alkalmazottak jólétére és a kiegyensúlyozottabb munkakörnyezet kialakítására is. Emellett Hongkong is felkerült a listára, ahol a dinamikus környezet és a magas megélhetési költségek folyamatos stresszhelyzetben tartják az embereket, akik gyakran belebetegszenek a megfelelési kényszerbe és a siker magas elvárásaiba. Mindezt átlagosan heti 51,6 munkaóra nehezíti. Szingapúr pedig egy olyan ország, amely számos területen sikeres, ám a munkavállalók jólétében és a munka-magánélet egyensúlyban már kevésbé.

Ott heti közel 51,9 óra körüli munkaidő az alap. Továbbá Malajzia is felkerült a listára, ahol sajnálatos mód az igényes munkakultúra és az egészséges munkakörnyezet nem top prioritás. Malajziában az átlagos munkaidő körülbelül heti 52,2 óra – emelik ki a cikkben. Míg az utolsó ország, amely helyet kapott a listán, Tajvan. Mivel az ország gazdasága nagymértékben függ a gyártástól és a technológiától, a hosszú és fárasztó munkaidőt a foglalkoztatási kultúrája alapvető elemének tekinti, ezáltal pedig 51,5 órát dolgoznak az emberek hetente.

De korábban arról is beszámoltunk, melyik az az ország, ahol nem mernek felmondani az emberek. Ennek oka, hogy a felmondást a tiszteletlenség jeleként értelmezik, ezáltal nem egyszerű a dolgozóknak otthagyni a munkahelyeiket. Ebben nyújtanak segítséget a felmondási ügynökségek, a Momuri nevű cég üzemeltetési vezetője pedig elmondta: az elmúlt évben 11 ezer megkeresést kaptak. Mindemellett azt is elárulta, hogy a cégnél extrém esetekkel is találkoztak: voltak, akik azután fordultak hozzájuk, hogy háromszor tépték szét a felmondólevelüket.