Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
401,53 Ft
Font
479,86 Ft
Bitcoin
61,782 $

Búcsút inthetünk az ikonikus, egykor Győrben gyártott keksznek

A cég közölte, leállítják a gyártást, s nem is tervezik annak újraindítását.

...svg content...Fotó: Pixabay / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

117 év után a gyártó Mondelez úgy döntött, hogy megszünteti a Győri Otthon háztartási keksz gyártását. Mint írják, ennek hátterében az áll, hogy a magyar vásárlók már nem keresik az egyik legrégebb óta gyártott rágcsálnivalót, amellyel sokak kedvence, a kókuszgolyó is készül.

A cég álláspontja szerint nem is tervezik a termelés újraindítását – írja az Index. A cikk alapján a Mondelez múlt héten kiadott egy közleményt, amelyben arról tájékoztatták, hogy a háztartási keksz gyártását 2024 első negyedévében megszüntették. Soron kívül Külföldi diákhitelük magyar diákhitelre történő kiváltásával csábítaná haza a diplomás fiatalokat a kormány

Ezen döntést azután hozták meg, hogy világossá vált, a termék iránti kereslet jelentősen visszaesett. A lap megjegyzi: tavaly tavasszal drasztikusan, mintegy 70%-kal megdrágultak a keksztermékek, például az Otthon háztartási keksz ára is meredeken emelkedett az utóbbi időben.

A cég döntésének fényében pedig elmondható, hogy aki még szeretne vásárolni az évszázados múltra visszatekintő termékből, a kereskedőknél még elérhető készletekből tud válogatni. Korábban egyébként a Pilóta keksz gyártásával is adódtak problémák.

A termék hosszú hónapokon át hiánycikknek számított, így a visszatérésének sokan örültek, az árának viszont már kevésbé: erről itt írtunk bővebben. De arra is kitértünk, hogy márciusban fény derült rá: eladják a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit, ehhez a céghez kerülnek.