Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,34 Ft
Euró
400,84 Ft
Font
478,68 Ft
Bitcoin
61,135 $

Életvitel-vizsgálatra kötelezné az iskolaőröket a kormány, íme a részletek

Az erkölcsi bizonyítvány eddig is felvételi követelmény volt, de a jövőben iskolaőrnek jelentkezőknek át kell esnie a kifogástalan életvitel-vizsgálaton is. A már állományban lévőket is ellenőrizni fogják.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az iskolaőrökre is kiterjesztené a kormány a kötelező életvitel-vizsgálatot, ami azt jelentené, hogy az érintetteknek az erkölcsi bizonyítvány mellett hivatalos papírral kellene rendelkezniük a kifogástalan életvitelükről – mindez egy belügyi tárgyú törvénymódosító javaslatcsomagnak a része, amit a HVG szúrt ki.

A cikk alapján a javaslat kimondja, hogy az újonnan jelentkezők közül „nem lehet iskolaőr, akinek az életvitele nem kifogástalan”, illetve a jelenlegi állomány tagjainak foglalkoztatási jogviszonyát is haladéktalanul, azonnali hatállyal megszüntetheti a munkáltató, ha „az iskolaőr életvitele nem kifogástalan. Ebben az esetben az iskolaőr végkielégítésre nem jogosult”. Soron kívül Csütörtökön megdőlt a fővárosi szélrekord

A lap hozzáfűzi: emiatt az országszerte több mint 700 nevelési-oktatási intézményben szolgálatot ellátó közel 800 iskolaőrt is át kell világítani. Ennek a körnek és a jövőben érkezőknek az átvilágítását a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) végezné, hasonlóan a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókéhoz és a nevelőszülőkéhez.

Ezen kívül az NVSZ végzi többek között a hivatásos rendvédelmi alkalmazottak, az állami egészségügyi alkalmazottak és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományának ellenőrzését is – jegyzi meg a HVG. Mint ismert, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Fülöp Attila júliusban közölte, hogy lezajlott a gyermekvédelmi intézményvezetők körében végzett vizsgálat.

Annak eredményeiről és a további részletekről itt írtunk bővebben. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy tízezer pedagógus már teljesítette a kötelező tanárvizsgát, 27-en azonban megbuktak. A Belügyminisztérium szerint pozitívak a visszajelzések, a szakszervezet viszont egészen másról számolt be: sokan megalázónak tartják a számonkérést.

Visszatért Vogel Evelin, szerinte Magyar Péter egyenesen megfenyegette őt

Vogel Evelin nem fél, és a saját YouTube-csatornáján folytatja a kitálalást, melyben sokan támogatják, hogy mondjon el mindent, amit csak tud.