Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,29 Ft
Euró
400,88 Ft
Font
478,90 Ft
Bitcoin
61,042 $

Orbán Viktor: Óriási lendületet fogunk adni a magyar gazdaságnak, lesz egy nagy lakásbumm

Orbán Viktor arról is beszélt a legutóbbi interjújában, ahogy óriási lendületet fognak adni a magyar gazdaságnak

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. október 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor a gazdasági kérdéseket illetően mondta azt, Magyarországnak magával kell foglalkoznia, és nem Európával, annyira távol vannak egymástól az álláspontok. „Az igazság az, hogy most már hetek óta csak a magyar gazdaság kérdéseivel foglalkozom.” – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Kijelentette, mindegy, mit csinál Európa, a magyar kormány összerakta azt az akciótervet, az első nagy akciótervet, amellyel a magyar gazdaságnak adnak új lendületet. Emiatt is csütörtökön egész nap a gazdasági kabinet vezetőivel dolgozott, és már körvonalazódnak a konkrét intézkedések is. Soron kívül Elhunyt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán

„Óriási lendületet fogunk adni a magyar gazdaságnak.” Ennek kapcsán mondta azt, hogy fenntartják a gazdasági semlegességet, és csak azt fogadják el Nyugatról és Keletről, ami jó a magyar embereknek. „Ami pedig ellentétes az érdekeinkkel, azt el fogjuk utasítani.” – jegyezte meg, nem sokkal azután, hogy szerinte Ursula von der Leyen is a magyar kormány bukását akarja.

Óriási gazdasági lendület várható

Az új gazdasági terv 3-6%-os gazdasági növekedéshez vezethet, bár Orbán hozzátette, ezt még nem fogjuk látni ebben a negyedévben, de a negyedik negyedévben sem. „Itt a növekedés inkább 1 és 2% között lesz, de a következő év, 2025 első negyedévében ott óriási lendületet fogunk majd venni.”

A megfizethető lakhatás szerepel a fő tervek között, és mivel Budapesten van a legnagyobb baj, Karácsony Gergelyékre várnak, akik mintha nem ezzel lennének elfoglalva. „Készen állunk a tárgyalásra.” Kollégiumokat is tervez építeni a magyar kormány, és többek között a lakásbérlés támogatásáról is kész koncepciókkal rendelkeznek. „Ezek jól állnak.”

A falusi lakás- és házépítéseket is támogatni fogják, akárcsak korábban. A megtakarítások terén lehetővé teszik, hogy azokat már lakásfelújításokra is fel lehessen használni. „Lesz egy nagy lakásbumm.”

Visszatért Vogel Evelin, szerinte Magyar Péter egyenesen megfenyegette őt

Vogel Evelin nem fél, és a saját YouTube-csatornáján folytatja a kitálalást, melyben sokan támogatják, hogy mondjon el mindent, amit csak tud.