Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
401,61 Ft
Font
479,60 Ft
Bitcoin
60,661 $

Haaland történelmet írt, a valaha volt legjobb norvég góllövővé vált

Ez gyorsan ment, Haaland már a 20-as éveiben a legjobb norvég góllövőnek mondhatja magát a válogatottban.

...svg content...Fotó: Erling Haaland, a Manchester City norvég csatára a legjobb csatárnak odaítélt trófeával az Aranylabda átadási ünnepségén a párizsi Chatelet Színházban 2023. október 30-án. Az év legjobb labdarúgójának díját a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választásának alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Zajlanak az események a Nemzetek Ligájában, hamarosan a magyar válogatott is pályára lép, akik a hollandokat fogadják a Puskás Arénában. Több meglepetés is született a csütörtöki játéknapon, Anglia például hazai pályán szenvedett vereséget Görögország ellen.

Norvégia viszont simán nyert, 3-0-val küldte haza Szlovéniát, akiknek mindössze két kapura tartó lövésük volt a mérkőzés alatt. Ugyanez a norvégoknál már tizennégy volt, összesen huszonöt alkalommal próbálkoztak, mely szintén beszédes statisztika.

Ezek után nem lehet meglepetés a nagyobb különbség, amiből Haaland két gólt vállalt. A Manchester City sztárja a 7. és a 62. percben talált be, amivel történelmet írt, már ő minden idők legjobb norvég góllövője. Hihetetlen, amit művel, ugyanis a 36 meccsén 34 gólt lőtt, így már ő van az örökranglista élén, és még mindig csak 24 éves.

Ennek ellenére az előző Európa-bajnokságra sem jutottak ki, de nagyon keményen dolgoznak azon, hogy a 2026-os világbajnokságon már ott legyenek. Régóta vágyik egy ilyen nagy tornára Haaland, akinek klubszinten szinte már minden megadatott, addig a válogatottban az egyéni rekordjain kívül enyhe túlzással semmi.