Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,88 Ft
Euró
400,55 Ft
Font
478,51 Ft
Bitcoin
60,934 $

Magyar Péter mentelmi ügye az Európai Parlament Jogi Bizottsága elé került

Deutsch Tamás jelentette be, hogy az Európai Parlament Jogi Bizottsága elé került Magyar Péter mentelmi ügye.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselõje felszólal a magyar elnökségi programról szóló vitán az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én. MTI/Purger Tamás
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Deutsch Tamás Strasbourgban úgy nyilatkozott, hogy Magyar Péter bajban van és agresszíven viselkedik. Súlyos bűncselekménnyel vádolja a Fidesz politikusa a Tisza Párt vezetőjét, és emiatt akarják megvonatni tőle a mentelmi jogát.

Dömötör Csaba azt üzente az Európa Parlament ülésén, hogy mindenki vigyázzon a mobiltelefonjára, ha Magyar Péter a közelükben van. Ezzel a diszkós ügyre célzott, ugyanis annak egyik főszereplője egy mobiltelefon, ami a Dunában landolt. Soron kívül Szijjártó Péter elmagyarázta, miért jó Magyarországnak az orosz Gazprommal való együttműködés

„Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva akarja elkerülni az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. A Tisza párt elnöke minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az EP-ben a lehető legtovább elhúzódjon a mentelmi ügyének tárgyalása és elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai.” – írta a legújabb posztjában Deutsch Tamás a Facebook oldalán.

Egyre közelebb a döntés

Deutsch arról tett bejelentést, hogy már a legfőbb ügyészek indítványa már az EP elnöke előtt van. A Fidesz alapító politikusa azt mondja, meggyőződésük, hogy az illetékes Jogi Bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament a jogszabályoknak megfelelően járjon el az ügyben.

„Megérkezett Magyarország legfőbb ügyészének Magyar Péter mentelmi jogának lopás bűncselekménye miatti felfüggesztésére tett indítványa az EP elnökéhez.” Meggyőződésünk szerint most az illetékes Jogi Bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament Eljárási Szabályzata rendelkezéseinek megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

Deutsch Tamás a végén kiemelte, a törvények mindenkire vonatkoznak, többek között Magyar Péterre is. Tehát hamarosan eldől, mi lesz a mentelmi jogának sorsa, melynek elvételével bíróság elé állhat a diszkós ügyben, addig azonban nem. „A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is. Ennyi.”