Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,88 Ft
Euró
400,55 Ft
Font
478,51 Ft
Bitcoin
60,934 $

Kovács Gergely problémásnak találja, hogy Magyar Péter nem vállalja fel Vitézy Dávid támogatását

A politikusnak nem szimpatikus Magyar Péter viselkedése az ügyben.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Kovács Gergely, a XII. kerület polgármestere a Telexnek adott interjújában kifejtette, hogy Karácsony Gergelynek és Magyar Péternek közös nevezőre kellene jutniuk a főváros ügyeiben, mivel a helyzetet mások nem tudják megoldani. Kovács az alakuló ülésen való távolmaradását azzal indokolta, hogy előző nap elfáradt, és nem érezte jól magát.

A polgármester elmondta, Karácsony Gergellyel nincs személyes kapcsolata, de szívesen megszavazná Kiss Ambrus jelöltségét is. Kiemelte, hogy Vitézy Dávid és a Tisza jelöltjei kapcsán is pozitív a véleménye. Ugyanakkor Kovács kritikával illette a Tisza politikáját, mondván, a párt képviselői tévesen azt hiszik, hogy a város vezetését képviselik, míg másokat nem engednek a döntéshozatalba.

Kovács elmondása szerint Magyar Péternek szurkol, hogy legyőzze a Fideszt, de úgy érzi, hogy a fővárosi politikai diskurzus nem halad előre. Azt sem tartja szimpatikusnak, hogy Magyar nem nyíltan vállalja Vitézy támogatását, hanem csak körülírja azt, hozzátéve, hogy a politikai kommunikációnak őszintének kell lennie.

A polgármester beszámolt arról is, hogy Magyar Péter javasolta, Vitézy legyen az egyik főpolgármester-helyettes, és a Kutyapárt is adjon egyet. Kovács úgy véli, a vita nem a pozíciók körül forog, hanem arról van szó, hogy senki sem vállalja a főváros vezetését. A Kutyapárt saját főpolgármester-helyettes jelölését pedig jelenleg túl nagy falatnak tartja.

Kovács hangsúlyozta, a Tisza és Karácsony között barátságosabb viszonyra lenne szükség, és a város vezetésével kapcsolatos megállapodásokban szívesen segítenének. Az interjú során megemlítésre került, hogy a polgármester eddigi havi 420 ezer forintos keresete mostantól 4 millió forintra nő, és hogy ez a helyzet számára is meglepő, megjegyezve, elég szürreálisnak érzi most ezt a dolgot.