Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,19 Ft
Euró
400,35 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
60,897 $

Így áll most a leégett visegrádi Hotel Silvanus újjáépítése, ekkortól fogad újra vendégeket

Noha egyhamar nem fog újranyitni, már tudni lehet, mikortól lehet ismét szobát foglalni a hotelben.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint noha idén már biztosan nem fogad vendégeket, a tűzkárt szenvedett Hotel Silvanus 2025 februárjában megkezdi próbaüzemét. A szálloda újjáépítése ütemesen halad, köszönhetően a hűséges vendégek és a szálloda elkötelezett csapatának, akik rendkívüli kitartással írják tovább a hotel történetét Visegrádon – számolt be a vg.hu.

A szállodában 2024. március 9-én csaptak fel a lángok, melyek súlyosan megrongálták az épület tetőszerkezetét, a negyedik emeletet, valamint az alatta lévő szinteket is. Az első hírek szerint a részleges újjáépítés akár már augusztusra befejeződhetett volna, azonban a munkálatok során kiderült, hogy a gépészet és az elektromos hálózat olyan mértékben sérült, ami a novemberi nyitást is ellehetetlenítette. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

A 151 szobás szálloda több milliárd forintos tűzkárt szenvedett, de szerencsére a biztosítás fedezni tudja a közvetlen károkat – nyilatkozta Pintér Róbert, a hotel üzemeltetési igazgatója. Az újjáépítés első nagy mérföldköve a tetőszerkezet elkészülte volt, azóta pedig folytatódnak a gépészeti és egyéb munkálatok.

Pintér megerősítette, hogy februárban próbaüzem indul, mely során csökkentett vendégszámmal és jelentős kedvezményekkel várják az első látogatókat. Márciusban, pontosan egy évvel a tűzeset után, a szálloda újra megnyithatja kapuit, és már a karácsonyi időszakban megkezdődik az ajándékutalványok értékesítése, valamint néhány héten belül foglalásokat is lehet majd leadni.

A szálloda újjáépítését széles körű összefogás támogatja: civil adományok, a turisztikai szakma és a Magyar Turisztikai Ügynökség is jelentős segítséget nyújtott, mely többek között 60 millió forintos hozzájárulással segítette a kazánvásárlást.