Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,18 Ft
Euró
398,72 Ft
Font
476,14 Ft
Bitcoin
61,838 $

Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

Vitézy Dávid nem hagyta annyiban Lázár János szavait, és többek között egy hársfatea elfogyasztását ajánlotta neki.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért - LMP-Zöldek) korábbi fõpolgármester-jelölt nyilatkozik a Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése elõtt a Városházán 2024. október 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Lázár János a HÉV-es sztori után rendkívüli módon osztotta ki Vitézy Dávidot, és várható volt, hogy lesz rá válasz, ami most meg is érkezett. Karácsony Gergely korábbi riválisa hársfateát ajánlott a miniszternek, mert szerinte le kellene nyugodnia.

„Először is: javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana. Lázár János azzal kezdte közlekedési miniszterségét két éve, hogy Széchenyit idézett. Tisztelettel szeretném jelezni: a magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma Lázár János.” – írta a Facebooik oldalán.

Azt mondja, ha a minisztériumi munka ennyire megviseli az idegeit, akkor mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná. Szerinte október 3-án délután a MÁV-HÉV Zrt. igenis kezdeményezte a hévek ritkítását a BKK-nál.

Vitézy állítja, lehet járatritkitás

„Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná. Ami a konkrétumokat illeti: a MÁV-HÉV Zrt. október 3-án 14:53 perckor kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. A javaslat alapján az utasok százezrei által használt gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23%-os kínálatszűkítés történne decembertől munkanapokon csúcsidőszakban. Erre nem csak én reagáltam, de Karácsony Gergely főpolgármester is – valahogy ő kimaradt Lázár János mai kedves posztjából, biztos csak a véletlen műve.”

Egy hivatalos levélből is idézett Vitézy, aki azt mondja, „ennyit arról, hogy ki hazudik.” Hogy Lázár fog-e erre reagálni, nem tudni, de azt jól látni, hogy minden eddiginél nagyobb a felszültség és a távolság közöttük.

„Ebben a hivatalos e-mailben a Lázár János tulajdonosi és megrendelői irányítása alatt álló MÁV-HÉV Zrt. szó szerint ezt írja: “Az új menetrendi évben a rendelkezésre álló járműkapacitás a jelenlegihez képest 4 motorvonat egységgel kevesebb jármű napi forgalomba adását teszi lehetővé az iskolaidőszaki hétköznapokon. A forgalomba adható napi járműkiadási darabszám változása, viszont az iskolaidőszakban alkalmazott hétköznapi menetrendek módosítását teszi szükségessé.”

Vitézy nem enged, mindenképpen megtartja a rendkívüli ülést, és a végén ismét szóba hozta a hársfateát, mivel úgy látja a miniszteren, hogy ideges. Kiemelte, Lázár Jánost is meghívta erre az ülésre, és azt várja, hogy ott legyen.

„Ennyit arról, hogy ki hazudik. Miniszter úr! Ha jól hámozom ki a sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV HÉV járatritkítási terveiből. Ennek örülök, ha tényleg így lesz – nem ez az első járatritkítás, amit sikerül megakadályozni. A téma azonban megéri az alapos kitárgyalást, nehogy aztán mégis járatritkítás legyen a vége. Hétfőn 11-kor tartjuk mi “települési képviselők” (nagyon vicces, hogy ez már degradáló jelző lett Magyarországon egy minisztertől) a rendkívüli szakbizottsági ülésünket a Városházán, amelyre Miniszter urat is meghívtam. Örömmel látjuk, tényleg. Hársfatea is lesz, ígérem.”

Lázár János: „néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás”

Lázár János nem fogta vissza magát, határozott üzenetet küldött Vitézy Dávidnak, akiről megvan a véleménye.