Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,73 Ft
Euró
398,54 Ft
Font
475,69 Ft
Bitcoin
61,878 $

Lázár János: „néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás”

Lázár János nem fogta vissza magát, határozott üzenetet küldött Vitézy Dávidnak, akiről megvan a véleménye.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter az EU közlekedési minisztereinek informális találkozója után tartott sajtótájékoztatón a Várkert bazárban 2024. szeptember 20-án. A tanácskozást az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége keretében rendezték. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Lázár János és Vitézy Dávid között nem túl idilli a kapcsolat, és ez aligha fog már változni. Igyekezett helyrerakni a dolgokat, miközben nem válogatott a jelzők között, keményen odaszólt a másik oldalnak.

„Na, akkor néhány szó a HÉV-ről és Budapest ügyeiről: Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is.” – üzent a Facebook oldalán keresztül. Soron kívül Kiderült, mikortól nyitják újra a Hajógyári szigetet és a Római-partot

Tisztázta, a vezetőségben senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy annak menetrendjével kapcsolatban. Azt mondja, minden más hazugság, a döntés pedig végleges, miszerint több száz milliárdból fejlesztik a pályát és a járműparkot.

Semmilyen döntés nem született

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság. Arról viszont döntött Orbán Viktor és kabinetje, hogy több száz milliárdból fejlesztjük a pályát és a járműparkot.”

Egyértelművé tette, a jövőben a közlekedési kormány sehol és semmiről nem óhajt egyeztetni Vitézy Dáviddal. Úgy fogalmazott, élen jár a hazugságokban a volt főpolgármester-jelölt, aki elvesztette a választást, noha mindent megkapott, amit csak lehetett. A miniszter szerint emiatt most Magyar Péter mellé állt be.

„A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter se**ét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”

Budapest a világ legszebb fővárosa

Lázár kiemelte, Budapest a világ legszebb fővárosa, ami évek óta gazdátlan. Ennek okán lepusztulttá, koszossá, a közlekedésre alkalmatlanná, szétesetté és élhetetlenné vált. Ez pedig éles kritika Karácsony Gergelynek, aki eddig sem vitézkedett a főváros élén.

„Budapest valóban a világ legszebb fővárosa, azonban évek óta gazdátlan. Emiatt pedig lepusztult, koszos, a közlekedésre alkalmatlan, szétesett, élhetetlen! Mert azok, akik folyton Budapest értője, féltője és megmentőjeként szólalnak meg, tönkretették azt. Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette, miközben a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan – szakértelemmel nem rendelkező szakértők, város makettek utcáin felnövő, a Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek Budapestért.”

„Sőt! Mi viszont a fővárost (is) fejlesztjük, a szemetet eltakarítjuk, a közlekedést rendbe tesszük, a korábban mások által csak ígért HÉV járműbeszerzéseket és pályafelújításokat megcsináljuk. Aki ebben nem tud, vagy nem akar partner lenni, hazugságaival legalább ne gátolja ezt a munkát!”

Lázár János: „néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás”

Lázár János nem fogta vissza magát, határozott üzenetet küldött Vitézy Dávidnak, akiről megvan a véleménye.