Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
399,36 Ft
Font
476,49 Ft
Bitcoin
62,281 $

Orbán Viktor szerint Ursula von der Leyen átlépett egy határt

Ursula von der Leyen átlépett egy határt Orbán Viktor miniszterelnöknél, aki határozott választ adott neki erre Strasbourgban.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) beszél a Patrióták frakcióülésén az Európai Parlament strasbourgi épületében 2024. október 8-án. A magyar kormányfõ mellett Philip Claeys, a Patrióták Európáért frakció fõtitkára (b), Jordan Bardella, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés (RN) párt és a Patrióták Európáért frakció elnöke (b2) és Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselõcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció elsõ alelnöke (j). MTI/Benko Vivien Cher
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor azt mondta, szívesen vitatkozott volna az elnökségi programjáról, de úgy látja, ez a vitafeleket nem érdekli. Szerinte nem tesznek mást, minthogy a baloldal hazugságát mondják vissza, ami tiszta politikai propaganda, ugyanakkor ezt nem rója fel nekik, mivel parlamenti képviselők, tegyék csak.

Azon viszont meglepődött, amiket Ursula von der Leyen mondott, szóba hozva a nézetkülönbségeket, tekintve, hogy Európáért dolgoznak. Szerencsétlen dolognak tartja, amit Von der Leyen csinál, mert ezzel rávetíti az elnökségi munkára. Csalódott, miután korábban egy biztossági elnök nem tette ilyet, mindez nem fordulhatott volna elő.

„Egykor ez egy semleges testület volt, az volt a dolga, hogy a politikai vitákat félretegye, és különbséget a jog mezején kezelje.” Hangsúlyozta, Von der Leyen ezt megváltoztatta, és támadják a patriótákat, és azokat, akik ugyanazt képviselik.

A miniszterelnök hozzátette, kerülte Ukrajnát az első felszólalásában, de kész róla beszélni, ha így akarják. A leghatározottabban utasítja vissza, amiket Von der Leyen mondott, szerinte ez az 56-os emlékek meggyalázása, mert semmi közös nincsen 1956 és az ukrán háborúban.

„Minden fals, félrevezetett analógiát visszautasítok.” Orbán Viktor hangsúlyozta, az a politika, amit az EU képvisel az ukrán háborúban, nem működik, meggondolatlan, téves számítások, elhibázott stratégiák alapján teszik ezt. Kiemelte, ha ezen az úton mennek tovább, akkor biztos vereség vár Ukrajnára. Emiatt javasolja azt, hogy fontolják meg a béke lehetőségét, a direkt kommunikációt.

Méltatlannak tartja azt a vádat is, hogy csak úgy kiengedték az embercsempészeket. Kiemelte, ez nem igaz, mert letartóztatják ezeket az embereket, majd kitoloncolják azokat, és ha visszatérnek, kétszer annyi időt fognak ülni.

Dömötör Csaba Magyar Péterről: „A mobiltelefonjukra minden percben vigyázzanak”

Dömötör Csaba szintén felszólalt Strasbourgban, és Magyar Péterről, a Tisza Párt vezetőjéről üzent a tömeg előtt.