Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,02 Ft
Euró
399,81 Ft
Font
477,18 Ft
Bitcoin
62,155 $

Nyilatkozott az Orbán Viktor strasbourgi beszédét megzavaró DK-s aktivista

Elárulta, mik a céljai, valamint azt is kiemelte: a történtek semmilyen szankciót nem vontak maguk után, miután leellenőrizték a papírjait, már „szabad ember volt”.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő strasbourgi sajtótájékoztatója egy váratlan közjátékkal indult, amikor egy magyar politikus hangosan számonkérte a miniszterelnököt, majd a biztonságiak földre vitték és kivezették a teremből. Röviddel az eset után a Demokratikus Koalíció (DK) kiadott egy közleményt, melyben magukra vállalták az akciót. A DK tájékoztatása szerint Gyekiczki Márton, a párt ifjú önkormányzati képviselője volt az, aki megzavarta a miniszterelnök sajtótájékoztatóját.

Később Orbán Viktor is reagált a DK-s akcióra: a kormányfőnek megvan a véleménye a párt akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos. Erről itt írtunk bővebben. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy Dobrev Klára, a DK vezető politikusa egyenesen büszke Gyekiczki Mártonra, ugyanakkor elismerte, kissé kockázatos volt az akciójuk. Nemrégiben pedig a 444.hu arról kérdezte a fiatalt, mi volt ezzel a célja, mi történt vele a kivezetés után, és miért éppen a DK-ban politizál. Soron kívül Deutsch Tamás a beszédében: „Magyar Péter bajban van, és agresszíven viselkedik”

Gyekiczki Márton egyebek mellett elmondta, hogy a politika gyermekkora óta érdekli, a DK-ban pedig azért hisz, mert szerinte ez az egyetlen baloldali párt, ami képviseli azokat az értékeket, amiben ő hisz. A strasbourgi sajtótájékoztatón történtekről úgy fogalmazott, az a folytatása volt az első kötcsei valutaakciónak, a célja pedig az volt, hogy a nemzetközi és a hazai sajtó figyelmét is felhívja arra, miszerint „Orbán Viktor kiárusítja a hazánkat Hszi Csin-pingnek és Putyinnak”.

Majd azzal folytatta: „Ezzel az akcióval én azt értem el, hogy az egész nemzetközi és hazai sajtó azzal foglalkozik, hogy megzavarták Orbán Viktor beszédét, nem pedig azzal, hogy mit mondott”. Állítása szerint az, hogy a miniszterelnök megnevezte őt egy bejegyzésében, azért volt, mert Orbán üzenete nem ért célba, és valamivel reagálnia kellett arra, hogy megzavarták a sajtótájékoztatóját – derül ki az interjúból.

Mivel pedig az embereket az érdekli, ami „hangos és látványos, gyorsan pörög és könnyen fogyasztható”, ilyen akcióra volt szükségük. Amikor pedig a további céljairól kérdezték Gyekiczkit, úgy felelt: „A céljaim világosak, megdönteni Orbán Viktor rendszerét. Szerintem nagyon jó úton haladunk”. Visszatérve a strasbourgi akcióra, miután a kormányfő biztonsági emberei leteperték, átadták őt a strasbourgi biztonságiaknak, akik elkérték az iratait, leellenőrizték, s pár perc múlva szabad ember volt.

Dömötör Csaba Magyar Péterről: „A mobiltelefonjukra minden percben vigyázzanak”

Dömötör Csaba szintén felszólalt Strasbourgban, és Magyar Péterről, a Tisza Párt vezetőjéről üzent a tömeg előtt.